Ral·lis

Ogier aguanta el xàfec, però Hirvonen s'ofega

Motor. La pluja a les acaballes de la curta primera etapa del ral·li de Finlàndia deixa el Ford d'un Neuville volador al capdavant en solitari

Sébastien Ogier ja no és l'únic pilot no escandinau que els corredors locals han de vigilar de prop a casa seva. A banda del francès de Volkswagen, el belga Thierry Neuville va confirmar ahir el seu gran estat de forma al volant del Ford Fiesta. Després d'un primer escratx d'Ogier, Neuville es va col·locar líder en el segon tram i ja no va abandonar el cap de la classificació, mentre que un dels favorits, Jari-Matti Latvala, trencava la suspensió del VW Polo en picar contra una pedra i més endavant havia de plegar. Això sí, els curts trams de l'etapa d'ahir van fer que la igualtat fos màxima. De fet, el belga va compartir el lideratge primer amb Mikko Hirvonen, després amb Ogier i a continuació una altra vegada amb el finlandès de Citroën. Tot va canviar en el penúltim tram del dia, però, en què un fort xàfec va perjudicar sobretot un enfurismat Hirvonen, que va cedir setze segons. Ogier, conscient que hi tenia més a perdre que a guanyar, va preferir no arriscar-se i esperar la llarga etapa d'avui per atacar. Per la seva banda, un desdibuixat Dani Sordo és novè de la general, superat del tot per Kris Meeke, que debuta amb el DS3.

Ral·li dels 1000 Llacs
1r Neuville-Gilsoul (Ford Fiesta)
25:33.3
2n Ogier-Ingrassia (VW Polo)
a 5.2
3r Ostberg-Andersson (Ford)
a 8.9
4t Hirvonen-Lehtinen (Citroën)
a 13.8
5è Hänninen-Tuominen (Ford)
a 17.0
6è Meeke-Pattersson (Citroën)
a 17.5
7è Novikov-Minor (Ford Fiesta)
a 20.9
8è Mikkelsen-Markkula (VW)
a 23.4
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)