Ral·lis

Ogier estrenarà el títol al Catalunya-Costa Daurada

Ral·lis. El pilot de Volkswagen guanya el ral·li d'Alsàcia després de deixar sentenciat el títol mundial. Loeb s'acomiada del mundial amb una bolcada

Primer, el títol mundial; després, la victòria en la prova de casa. “Ha estat el ral·li més increïble de la meva carrera”, va assegurar un exultant Sébastien Ogier en vèncer el ral·li d'Alsàcia, onzena de les tretze cites del mundial. Va ser la setena victòria del curs, vuitena per a Volkswagen. Per si no fos prou, va guanyar enfrontant-se a Sébastien Loeb, el campió dels nou últims anys, que volia acomiadar-se del WRC amb un triomf més (en duia 78), davant els seus paisans alsacians.

No va poder ser. L'última etapa es va disputar amb les carreteres mullades i brutes per la pluja caiguda la nit anterior, i Loeb va haver de plegar en el primer tram. “Vaig entrar passat en una dreta ràpida, vaig començar una virolla i, en caure al marge, vam bolcar”, va explicar.

Ogier, demolidor

“Ho sento per Loeb. Anava a totes per guanyar”, va dir un magnànim Ogier. Loeb no s'hi jugava res, és clar, però l'abandó li va impedir córrer el tram urbà d'Haguenau, la seva ciutat natal. “Havia sortir decidit a tibar de valent per mirar de guanyar”, va asseverar Loeb, campió fins al final.

Amb el títol ja decidit i la llum verda dels caps de Volkswagen, Ogier també anava a totes. I ell no va fallar. Amb tres escratxs als tres primers trams, va deixar el ral·li vist per a sentència. I això que divendres Ogier era cinquè, a mig minut del líder...

Segon va acabar Dani Sordo, que no va poder contenir Ogier però va superar Latvala. “Estic prou satisfet de com ha anat tot”, va dir el de Citroën.

La penúltima prova del mundial serà el Catalunya-Costa Daurada (25-27 d'octubre), en què presumiblement Volkswagen sentenciarà també el títol de marques. Els aficionats catalans seran els primers de veure Ogier amb els galons de campió, ara contra un Sordo pletòric.

Ral·li d'Alsàcia
1r Ogier-Ingrassia (VW Polo)
2h53:07.6
2n Sordo-Del Barrio (Citroën DS3)
a 12.2
3r Latvala-Anttila (VW Polo)
a 19.5
4t Neuville-Gilsoul (Ford)
a 1:14.1
5è Novikov-Minor (Ford Fiesta)
a 3:10.9
6è Hirvonen-Lehtinen (Citroën)
a 3:37.7
7è Mikkelsen-Nagle (VW Polo)
a 4:04.2
8è Ostberg-Andersson (Ford)
a 4:35.2
9è Kubica-Baran (Citroën RRC)
a 9:31.4
27è Triviño-Haro (Subaru)
a 40:31.0
Mundial de pilots
1r Sébastien Ogier (VW Polo)
238
2n Thierry Neuville (Ford Fiesta)
143
3r Jari-Matti Latvala (VW Polo)
125
4t Dani Sordo (Citroën DS3)
117
5è Mikko Hirvonen (Citroën DS3)
111
Mundial de constructors
1r Volkswagen Motorsport
339
2n Citroën Total Abu Dhabi WRT
259
3r Qatar World Rally Team
157

Kubica domina entre els WRC-2

Ogier ja arribarà campió al Catalunya-Costa Daurada, però qui sí que es podrà coronar a Salou serà Robert Kubica, l'expilot de F-1. Al volant del seu Citroën DS3 RRC oficial, el polonès es va anotar a Alsàcia la quarta victòria del curs en la categoria WRC-2, amb més de quatre minuts d'avantatge respecte d'Elfyn Evans (Ford Fiesta R5), que va perdre pistonada per una punxada. “En general, ha estat un cap de setmana excel·lent i molt productiu”, va explicar Kubica, que va recuperar el lideratge de la categoria. “A Catalunya sortirem amb el mateix plantejament”, hi va afegir. Certament, la seva presència serà un dels grans al·licients de la prova organitzada pel RACC.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)