Ral·lis

El món veurà Barcelona amb ulls de ral·li

Motor. El primer tram del Catalunya-Costa Daurada es farà al recinte firal de Montjuïc, sota el MNAC i a tocar de la Font Màgica, i promet imatges espectaculars en un entorn únic

De bracet amb l'Ajuntament de Barcelona, el RACC ha recuperat Montjuïc per a l'esport del motor, amb la disputa del primer tram del ral·li Catalunya-Costa Daurada al bell mig del recinte firal. De retruc, l'espectacularitat del ral·li servirà per difondre la imatge de Barcelona i ensenyar la ciutat al món. És la simbiosi perfecta que ahir van escenificar Maite Fandos, tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, i Sebastià Salvadó, president del RACC, en la presentació dels detalls esportius del tram urbà barceloní, que es va realitzar al Saló-Ciutat de l'Ajuntament.

Seguretat abans de tot

Assolir aquest objectiu ha estat una feina llarga i feixuga. Anys enrere es van prohibir les competicions de motor a Montjuïc després d'un accident mortal el 1986, i ha calgut arribar a un acord polític per fer una excepció atesa la magnitud de la cita i les garanties de seguretat ofertes pel RACC. La seguretat, doncs, és la prioritat absoluta, i el muntatge del tram es farà seguint al peu de la lletra la normativa de la FIA. El RACC sap el terreny que trepitja, perquè ja fa tres anys que munta un tram urbà a Salou, la vila que en fa deu que és la seu del ral·li, amb la base a Port Aventura.

“El RACC és una garantia”, va apuntar Fandos, mentre que Salvadó va reiterar que l'entitat posarà en joc tota la seva “capacitat i responsabilitat” perquè l'esdeveniment sigui com una bassa d'oli, alhora que va agrair la col·laboració de l'Ajuntament. No debades, com va recordar la regidora, ara com ara Barcelona és “la segona ciutat esportiva del món [rere Londres]” i la seva vinculació amb el motor ve de lluny. Ara, a més a més, pot presumir de ser l'única ciutat del món que acull el WRC, la F-1 i MotoGP (aquest últims, al Circuit de Barcelona-Catalunya).

Involucrar la ciutat

El recorregut del tram començarà a la falda de la muntanya, però amb prou feines tocarà el traçat de l'antic circuit de Fórmula 1. De fet, el tram gairebé no sortirà de l'àmbit del recinte firal. “Havíem de tenir clar què volíem fer i de quins mitjans disposàvem”, va explicar Aman Barfull, cap de l'àrea esportiva del RACC. Després de fer la sortida del ral·li des de la plaça de la Catedral barcelonina els dos anys anteriors, Barfull va aclarir que el tram a Montjuïc “és un pas més”, que ha de servir per “involucrar Barcelona en l'organització i ensenyar Barcelona” al món. “Per portar el ral·li a Barcelona, era el més adient”, va concloure. De ben segur que les imatges dels cotxes lliscant amb el MNAC al fons li donaran la raó.

REPERCUSSIÓ

L'espectacularitat del ral·li servirà per difondre la imatge de Barcelona
Barcelona és l'única ciutat que pot presumir d'acollir el WRC, la F-1 i MotoGP

Espectacle en directe per Esport 3

El tram de Montjuïc tindrà 1,6 km de llargada i el dijous 23 d'octubre s'hi faran dues voltes, 3,2 km en total –el públic, doncs, veurà passar dos cops cada cotxe, a partir de les sis de la tarda–. Amb sortida i arribada a l'avinguda Maria Cristina, el tram passarà pel pavelló Mies van der Rohe, la plaça de la Font Màgica –amb ‘donut' davant la plaça de les Cascades–, el pavelló d'Itàlia i l'avinguda Rius i Taulet. L'entroncament entre les dues voltes serà una espectacular paella al bell mig de l'avinguda Maria Cristina –l'espectacle està garantit, perquè a més els cotxes duran rodes de terra i encara lliscaran més sobre l'asfalt de Montjuïc–. Esport 3 retransmetrà el tram en directe –també l'últim, Riudecanyes, el diumenge 26 d'octubre– i a Montjuïc s'hi podrà aplegar força públic en els vials i zones interiors del recinte. El cotxes dels pilots prioritaris disputaran el tram en ordre invers a la classificació del mundial; és a dir, el líder Sébastien Ogier sortirà l'últim. A les cinc de la tarda, una hora abans del tram pròpiament dit, el públic de Montjuïc gaudirà també de l'exhibició d'una selecció de cotxes històrics de ral·lis, que complementarà l'exposició sobre els 50 anys del ral·li que es podrà veure des del dilluns 20 d'octubre al Centre Comercial Arenas i que durant el ral·li es traslladarà a Port Aventura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)