Fórmula 1

Fatalitat a Suzuka

Jules Bianchi pateix una greu lesió al cap després de topar amb una grua durant el GP del Japó

El pilot està ingressat a l'hospital de Mie, on se'l va operar abans de passar a cures intensives

Jules Bianchi, de 25 anys, va ser operat d'urgència ahir a la nit, hora local, a l'hospital de Mie, d'un “hematoma al cap”, segons va confirmar el seu pare, Philippe Bianchi, a la televisió pública francesa France 3. Tot seguit, va passar a la unitat de cures intensives, sense haver de menester respiració assistida.

El pilot de Marussia va ser víctima d'un accident imprevisible en la volta 42 del GP del Japó, quan va sortir de la pista en un revolt en què onejaven les banderes grogues per una topada d'Adrian Sutil en la volta anterior. Bianchi va xocar contra la part posterior de la grua que estava retirant el Sauber del pilot alemany. Llavors la cursa es va neutralitzar i tot seguit es va suspendre.

Bianchi va ser traslladat al centre mèdic del circuit i, posteriorment, evacuat a l'hospital.

Totes dues sortides de pista van ser provocades per l'hidroplanatge dels cotxes sobre la pista molla, quan la pluja s'acabava de refermar després d'una bona estona sense que hi plogués. A banda, Sutil va apuntar que la visibilitat era prou dolenta –ja eren les cinc de la tarda, hora local, i a quarts de sis es fa fosc–, i això no permetia distingir bé les zones més molles. “Per això vaig perdre el control, i a ell li va passar el mateix”, va dir.

Nico Rosberg, segon en la cursa, va declarar que la quantitat d'aigua a la pista en aquell moment estava “en el límit” de demanar el canvi dels pneumàtics intermedis als de pluja (Sutil i Bianchi duien els intermedis), mentre que el guanyador, Lewis Hamilton, va assegurar que en la seva carrera ha corregut “en condicions pitjors”.

Tot el pàdoc de la F-1 es va agermanar en el desig que Bianchi se'n surti. “Ara com ara, la resta és irrellevant”, va dir Sutil.

Bianchi va colpejar la grua que retirava un cotxe estimbat en la volta anterior

Ambulància o helicòpter

El trasllat de Bianchi a l'hospital es va fer en ambulància en lloc d'helicòpter, i en un primer moment va causar estupor l'explicació del delegat de premsa de la FIA, Matteo Bonciani, que va dir que es va fer així perquè l'helicòpter no podia volar pel mal temps. Ras i curt, si l'helicòpter no pot volar, als circuits no s'hi corre. Més tard, però, es va saber que l'helicòpter sí que podia volar, però que els metges havien optat per un trasllat per carretera per atendre millor el pacient. A més, les precaucions per al trasllat aeri haurien fet que es trigués si fa no fa el mateix.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)