Més motor

Gelabert perd el títol en el desempat

Trial. Dos quarts llocs no són suficients per guanyar el mundial júnior. El 2016 disputarà el campionat absolut

A Miquel Gelabert (Sherco) se li ha escapat el títol mundial júnior de trial en l'última volta de l'última prova, i en el desempat a punts amb el campió, el francès Carles de Caudemberg (Beta). Tots dos amb 228 punts nets (s'eliminaven els dos pitjors resultats), les cinc victòries del francès han passat a davant de la regularitat (un triomf) de Gelabert, que ja va estar de pega el cap de setmana anterior a Portugal, quan va perdre una victòria per una penalització discutida.

El pilot de Sant Esteve de Llémena no oblidarà l'última volta a Teo. Amb Caudemberg líder sòlid, sabia que li feia falta el podi per guanyar el títol. El tenia (era tercer, rere Caudemberg i Bincaz) i el protegia de l'anglès Iwan Roberts (Beta) però no de l'italià Luca Petrella, 17è dissabte, amb qui ningú comptava. I van arribar les zones 5 i 6. Eren les difícils –Caudemberg tampoc s'hi va voler arriscar i hi va marcar fiasco– pel terreny molt moll i el pas dels pilots i, tot i haver-les superat en les voltes anteriors (3 punts i 1 en la 5, 2 i 1 en la 6) van venir els fiascos.

Amb tot, la gran decepció va arribar al final del trial, quan el gironí va sortir de l'última zona convençut que era tercer i el van informar que era quart per un sol punt (Petrella en va sumar 29 i Gelabert 30) per bé que per fer podi n'hauria hagut de fer dos menys que l'italià.

A l'última jornada s'hi arribava amb Gelabert amb 225 punts vàlids (i 10 per descomptar del resultat de diumenge) mentre que Caudemberg en tenia 220, però només n'havia de descomptar 6. Tot això després d'un dissabte de matx gairebé nul (Caudemberg va ser tercer i Gelabert, quart) després d'una mala primera volta del gironí (vuitè amb 32 punts) que no va poder remuntar tot i ser segon en la segona volta i primer en la tercera.

Al mundial absolut

Tot i el desenllaç, el pilot gironí fa un balanç positiu de l'any: “Ningú s'esperava que estigués a davant aquest primer any sencer, tot i que un cop pots ser campió, perdre el títol és una decepció.” Pel 2016 l'espera el campionat absolut, sempre amb Sherco, amb la qual té dos anys més de contracte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)