Més motor

ORIOL NOGUERA

“M'ho passo molt més bé corrent amb els grans”

Amb 20 anys, i després de tres anys en el mundial júnior, ha pogut fer el salt a Trial GP gràcies a l'equip MRW. Content?
Sí, molt. És una de les coses que volia fer: poder córrer amb els millors. Ja ho feia en el campionat d'Espanya, però no en el mundial. El nivell de júnior era una mica baix i notava que m'estancava. Qualsevol error, per petit que fos, ja no es podia recuperar. Aquí, amb els grans, vaig més lliure i m'ho passo molt més bé.
A més, l'estrena ha estat en el primer trial anomenat GP de Catalunya i vostè és pilot del Moto Club Baix Empordà, el club organitzador. Tot plegat, un debut de somni.
Sí, estrenar-me a cal Rosal va ser un orgull per a mi. Conec tota la gent i tothom em va donar molt suport. La veritat és que l'estrena va anar molt bé. En la segona volta vaig afinar molt, només vaig fer nou peus, i em vaig col·locar vuitè.
A l'equip MRW, a banda de ser el cap de files, també fa una mica d'entrenador dels companys, oi?
Sí, els dimarts i els dijous agafo l'Elisabet Solera [22 anys], la Maria Giró [18], el Pau Martínez [13] i el Biel Giró [germà de la Maria, 16] i els entreno. A ells els va molt bé poder tenir un entrenador dos dies a la setmana –tant de bo l'hagués tingut jo quan començava– i a mi també em va bé; d'una banda, per aprendre a fer d'entrenador i, de l'altra, per veure errades que em permetin millorar.
Quin objectiu s'ha marcat per al primer curs en Trial GP?
M'agradaria acabar entre els deu primers i, sobretot, lluitar, lluitar i lluitar. I en el campionat d'Espanya, vull quedar entre els set primers. I donar-ho tot.
El trial és un esport dominat tradicionalment pels pilots catalans. No li deuen faltar referents.
Sí, la veritat és que en aquest sentit tenim un avantatge. Jo m'entreno molts dies amb el Toni [Bou], el [Jaime] Busto, el Pol Tarrés, l'Adam [Raga]... Això es nota, i m'ajuda molt.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)