Olimpisme

El foc olímpic iniciarà el recorregut dijous amb restriccions per la Covid-19

S’aplicaran moltes mesures sanitàries als relleus de la torxa que visitaran gairebé tot el Japó fins el 23 de juliol

El foc olímpic iniciarà dijous el seu recorregut de relleus per gairebé tot el Japó fins arribar a l’estadi olímpic el 23 de juliol per a la cerimònia d’inauguració dels Jocs Olímpics. El seu viatge, però tindrà moltes restriccions i mesures sanitàries degut a la pandèmia de la Covid-19. La flama, que va ser encesa el 12 de març de 2020 a la ciutat grega d’Olímpia, porta en el Japó gairebé un any.

Dijous encendrà per primera vegada la torxa olímpica en una cerimònia que se celebrarà a l’anomenat J-Village de Fukushima. Aquestes instal·lacions esportives s’han escollit simbòlicament perquè van ser la base logística per accedir a l’accidentada planta nuclear de la regió després del terratrèmol i el tsunami de l’any 2011. L’encesa de la primera torxa serà a porta tancada i amb pocs assistents. La foc olímpic iniciarà el recorregut de 121 dies per les 47 prefectures del Japó i uns 10.000 corredors faran els relleus. El primer estarà a càrrec de les “Nadeshiko”, la selecció femenina de futbol, que van guanyar el títol mundials al 2011.

L’alerta sanitària que hi havia al Japó es va aixecar dilluns passat, però les autoritats han demanat contenció a la població en el pas de la torxa i que es mantinguin les restriccions per evitar un increment de casos de la Covid-19 a quatre mesos dels Jocs En els seu pas per la via pública els organitzadors dels relleus han demanat que s’evitin multituds que es porti la mascareta, que s’aplaudeixi però que no es cridi a viva veu per animar als rellevistes. També s’ha notificat que si en alguna zona hi ha excessiva presencia de públic es cancel·larà el tram. Els corredors que portin la torxa hauran de portar la mascareta sanitària sempre que no es pugui garantir una distancia de seguretat adequada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)