Olimpisme

Relleu en els lideratges de la candidatura olímpica

Esport i política. Laura Vilagrà, Anna Caula, Victòria Alsina i Marta Subirà passen a ser les noves cares visibles del projecte, que no perilla

La llarga negociació i finalment el canvi de govern a la Generalitat ha propiciat que pràcticament tots els noms que hauran de conduir a bon port la candidatura Pirineus-Barcelona 2030 hagin canviat en poques setmanes. La nova consellera de Presidència és Laura Vilagrà, responsable de les polítiques esportives, que va rellevar en el càrrec Meritxell Budó, que havia participat en diverses reunions de treball amb el president del COE, Alejandro Blanco. La nova secretària general de l’Esport és Anna Caula, que s’ha trobat sobre la taula amb el llegat de Gerard Figueras, l’home que més ha lluitat perquè el projecte no es deixés perdre.

També hi ha un canvi rellevant en la presidència dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), departament que va assumir l’oficina tècnica de la candidatura i l’elaboració del dossier. Ricard Font, un altre treballador incansable en el projecte, ha deixat el testimoni a Marta Subirà. Més canvis. El Departament d’Acció Exterior, clau en la projecció de la imatge de la candidatura, és liderat ara per Victòria Alsina, que succeeix en el càrrec Bernat Solé.

Tot aquest batibull de càrrecs, fruit de l’intercanvi de conselleries entre ERC i Junts per Catalunya, fa que la transició en aquest aspecte concret no sigui fàcil, però hi ajuda per exemple que hi ha noms que es mantenen en el govern, com ara el de Ricard Font, que ara és secretari general de Vicepresidència en el departament de Jordi Puigneró, o el de Gerard Figueras, secretari d’Acció Exterior.

Fonts properes a la candidatura admeten que caldrà una reorganització de tot plegat i que ara es troben encara en plena transició. Mantenir viu el projecte olímpic era un dels eixos de l’acord de govern i Pere Aragonès ja s’ha trobat amb Alejandro Blanco i Pere Miró (COI) per recordar que la cosa va endavant. A banda del treball tècnic i una futura consulta al territori, queda pendent una fotografia d’alta càrrega política entre el mateix Aragonès, Pedro Sánchez i el president d’Aragó, Javier Lambán, com a pas previ a la sol·licitud oficial del COE, que es farà abans dels Jocs de Tòquio.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)