Olimpisme

El jurament olímpic inclourà els termes inclusió i igualtat

El jurament que esportistes, entrenadors i àrbitres faran durant la cerimònia inaugural dels Jocs de Tòquio inclourà per primera vegada els termes “inclusió” i “igualtat”, després d’un canvi en el text aprovat pel COI, seguint una recomanació de la Comissió de atletes. Dos esportistes, dos entrenadors i dos jutges (home i dona en tots els casos) prometran, mentre sostenen la bandera olímpica i en representació dels seus companys, “respectar i acatar les normes, amb un esperit de joc net, inclusió i igualtat”

“Junts som solidaris i ens comprometem a un esport sense dopatge, sense trampes, sense cap forma de discriminació. Ho fem per l’honor dels nostres equips, per respecte als principis fonamentals de l’Olimpisme i per fer del món un lloc millor a través de l’ esport ”, afegeix el nou text del jurament.

Fins als Jocs de PyeongChang 2018 el protocol assenyalava: “Ens comprometem a participar en aquests Jocs Olímpics respectant i acatant les normes i amb esperit de joc net. Tots estem compromesos amb un esport sense dopatge ni trampes. Ho fem per la glòria de l’esport, per l’honor dels nostres equips i per respecte als principis fonamentals de l’Olimpisme”.

Les demandes dels col·lectius d’esportistes a favor de la diversitat han portat també a COI a autoritzar per primera vegada els gestos solidaris o de tint reivindicatiu en els estadis olímpics, sempre abans de la competició i si no pertorben la participació d’altres atletes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)