Olimpisme

El partit de futbol entre Sud-àfrica i el Japó perilla

Covid-19. Els positius de dos jugadors de l’equip africà obliguen a activar el protocol d’aïllament als 21 contactes estrets, que hauran de donar negatiu sis hores abans del duel de dijous

Els dos esportistes que van donar positiu per Covid-19 a la Vila Olímpica són dos futbolistes de la selecció de Sud-àfrica i el comitè organitzador de Tòquio 2020 ja té identificades les 21 persones que hi han estat en contacte estret. A més dels dos futbolistes, un component del cos tècnic del mateix equip també va donar positiu. El protocol que s’ha de seguir en aquests casos posa en suspens el partit que Sud-àfrica ha de jugar amb el Japó dijous (13 h, hora catalana), el dia previ a la cerimònia d’inauguració. Tant els contagiats com els seus contactes estrets han estat aïllats i s’han abstingut de participar en entrenaments, tal com marca el reglament del comitè organitzador. Els contactes estrets s’hauran de sotmetre a proves PCR diàries i només podran incorporar-se a les competicions si reben el vistiplau mèdic i donen negatiu en un test fet sis hores abans de la competició, segons va explicar Masa Takay, portaveu del comitè organitzador.

Per “contacte estret” s’entén aquelles persones que hagin estat sense portar mascareta almenys 15 minuts a un metre de distància o menys d’algú que hagi donat positiu, segons les directrius de seguretat sanitària de l’organització de Tòquio 2020. El fet que aquest contacte s’hagi produït en espais tancats incrementa el risc de contagi. Els organitzadors procediran a fer el test i altres exàmens mèdics als 21 afectats per determinar si hi ha més contagis dins a la Vila Olímpica.

Fins dilluns, 58 participants en els Jocs, entre els quals els dos futbolistes esmentats, han donat positiu per Covid en els tests obligatoris als quals se sotmet des de l’1 de juliol totes les persones involucrades en la cita esportiva a la seva arribada a Japó i durant la seva estada en la bombolla olímpica. L’organització insisteix que la incidència és mínima, tenint en compte la magnitud de la família olímpica. En aquest sentit, ahir també es va detectar un cas de contagi d’un membre de l’equip de gimnàstica dels Estats Units. No n’ha transcendit el nom, però segons Kyodo News es tracta d’una gimnasta adolescent, la qual cosa descartaria la megaestrella nord-americana Simone Biles. De totes maneres, s’haurà de determinar si la tetracampiona olímpica hi ha estat contacte estret i s’ha de procedir al seu aïllament. El programa de gimnàstica comença diumenge amb la fase de qualificació. Qui no hi competirà segur és la també nord-americana Coco Gauff, tennista de 17 anys, que ha anunciat que té coronavirus i s’ha afegit a les nombroses baixes entre les millors raquetes del món.

MÉS CASOS

També hi ha contagiada una gimnasta de l’equip dels Estats Units

Positiu d’un periodista italià

Un periodista italià que viatjava a Tòquio en un vol en què va coincidir amb la selecció italiana de bàsquet, així com diversos ciclistes i nedadors, va donar positiu per coronavirus en un test efectuat a la seva arribada a l’aeroport de la capital japonesa. El periodista, que es troba en quarantena en un hotel de Tòquio, havia donat negatiu abans d’emprendre el viatge. En el vol també hi viatjava la selecció italiana de bàsquet, que torna a uns Jocs disset anys després de l’última vegada; la nedadora Simona Quadarella, i l’equip de ciclisme. El passatger que anava assegut al costat del periodista va donar negatiu. Molts esportistes que han integrat l’expedició italiana a Tòquio han rebut les dues dosis de vacunació, tal com es va fer amb la selecció de futbol abans de l’Eurocopa després d’un permís especial concedit pel govern.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)