Olimpisme

El fill de Samaranch, nou vicepresident del COI

Joan Antoni Samaranch Salisachs, fill de l’antic president del COI, ha estat escollit aquest dissabte nou vicepresident del comitè. Era l’únic candidat a la vacant del càrrec i ha rebut 72 vots a favor, 4 en contra i 7 abstencions en l’assemblea de l’organisme, reunida a Pequín en la seva 139a sessió el dia abans de la clausura dels Jocs d’Hivern. El dirigent català ja va ocupar la vicepresidència del 2016 al 2020. És analista financer de professió i entre els seus actuals càrrecs hi ha la vicepresidència del RACC.

Samaranch, que ha estat el president de la comissió d’organització dels Jocs xinesos, assumirà la presidència el 22 de maig.

El nord-català Martin Fourcade (La Llacuna) ha estat ratificat com a membre de l’organisme en representació dels esportistes d’hivern al costat de la sueca Frida Hansdotte.

Apareixen com a nous membres del comitè l’extiradora eslovaca Danka Bartekova, l’atleta kenyà Yiech Pur Biel –que va competir a Rio 2016 com a refugiat– i el president de la Unió Ciclista Internacional, el francès David Lappartient.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)