Olimpisme

Thomas Bach: “Hem pres aquestes decisions amb molt de pesar”

El president del COI diu que està satisfet de la resposta de les federacions internacionals

Thomas Bach, president del Comitè Olímpic Internacional (COI), ha manifestat que les recomanacions fetes des del seu organisme contra Rússia i Bielorússia per la invasió d’Ucraïna s’han pres amb molt de pesar. “Hem pres aquesta decisions amb molt de pesar en tots els aspectes, també pels atletes russos. Però és responsabilitat del govern rus. No podem caure en la propaganda que arriba d’allà dient que és un acte polític. Són les conseqüències de violar les lleis olímpiques pel seu Govern” ha dit Thomas Bach.

El president del COI ha explicat en roda de premsa que les sancions van contra els que han impulsat la guerra: “Esperem que per interès, no només dels atletes, sinó del món de l’esport, aquesta situació acabi tan aviat com sigui possible i puguem tornar a la nostra missió de tenir tothom al voltant de l’esport”. Entre els suggeriments del COI hi ha no organitzar competicions als dos països i no permetre la participació d’atletes i funcionaris russos i bielorussos en competicions internacionals. En cas que això no es pugui evitar, suggereixen que almenys ho facin com a neutrals sense exhibir banderes, colors nacionals, símbols o himnes. Això últim és el que succeirà als Jocs Paralímpics de Pequín que comencen aquest divendres.

Thomas Bach s’ha mostrat satisfet amb la resposta de les federacions: “Estem molt satisfets que moltes federacions internacionals se sumin a aquestes recomanacions i deixin clar que és una sanció contra el govern rus, que són mesures de protecció per a la competició i els atletes. No van contra la gent russa, contra els atletes russos, contra les organitzacions esportives russes”. També ha posat en valor els atletes russos que defensen la pau: “Hem vist alguns donant la seva opinió a favor de la pau clarament. D’altra banda hem vist milers de russos defensant la pau que han estat detinguts”, i ha afirmat que hi ha risc pels russos de parlar de pau i que no s’ha d’interpretar un silenci com un suport a la guerra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)