Olimpisme

L’IPC rectifica i exclou els atletes russos i bielorussos dels Jocs Paralímpics de Pequín

El president del Comitè Paralímpic Internacional diu que nombrosos països han amenaçat de no participar-hi i hi ha tensió a la vila olímpica

El Comitè Paralímpic Internacional (IPC), ha decidit, en junta general extraordinària, que els esportistes russos i bielorussos no competeixin als Jocs Paralímpics d’hivern de Pequín a causa de les amenaces d’altres països amb no participar-hi. Aquesta decisió de l’IPC es produeix tot just un dia després que en una altra reunió a Pequín es decidís que russos i bielorussos participessin com a neutrals, tot i la invasió russa d’Ucraïna.

“El canvi en la posició de l’IPC és perquè en les últimes dotze hores un nombre elevat de països s’ha posat en contacte amb nosaltres i ens van demanar que si no reconsiderem la nostra decisió seria probable que hi hagués greus conseqüències per als Jocs Paralímpics d’hivern de Pequín, amenaçant de no competir” ha dit el president de l’IPC Andrew Parsons, en conferència de premsa. “A l’IPC creiem fermament que l’esport i la política no s’han de barrejar. No obstant, sense culpa pròpia, la guerra ha arribat ara a aquests Jocs i molts governs estan influint en el nostre preuat esdeveniment. L’IPC és una organització que atén els seus membres i som receptius a les opinions de les nostres organitzacions” Ha manifestat.

El president de l’IPC ha explicat també: “Garantir la seguretat dels atletes és molt important per a nosaltres i la situació a les viles dels atletes s’ha tornat insostenible. Hem d’assegurar que en l’esport practicat dins del moviment paralímpic prevalgui l’esperit de joc net i la violència sigui prohibida”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)