Opinió

Un col·leccionista

Ha aconseguit totes les samarretes de seleccions FIFA, excepte les de Mauritània i Djibouti

El futbol, com totes les activitats humanes, es presta a l'aparició de col·leccionistes. Els balons, les copes, les samarretes, els escuts, els cartells... hi ha tants possibles fetitxes en el món del futbol que no és gens estrany que trobem alguns exemples que causen impressió. Seria el cas de Nick Warrick, un professor de matemàtiques anglès, de Peterborough, que des que tenia deu anys s'ha dedicat a col·leccionar samarretes de futbol i ja en té més de mil. Més de mil samarretes oficials, no imitacions ni samarretes d'entrenament o passeig. Totes les que té són oficials dels equips o seleccions corresponents, i una gran majoria han estat fetes servir per futbolistes en partits que Warrick documenta amb una obsessió gairebé de notari.

Hi ha un vídeo que el lector trobarà fàcilment a Youtube, on Warrick explica quantes samarretes té i afirma que la que s'estima més és la de la selecció nacional anglesa. Per cert, tota blanca.

Warrick aconsegueix les samarretes de manera sorprenent. Per exemple, la samarreta de la selecció nacional de Bhutan, que no és precisament de les més conegudes del món, la va aconseguir intercanviant un lot de productes dermatològics per la samarreta amb un jugador de la selecció asiàtica.

De moment ha aconseguit totes les samarretes de seleccions FIFA, excepte les de Mauritània i Djibouti, samarretes per les quals es declara disposat a pagar el que siga. Evidentment, la col·lecció ja li ha costat una quantitat notable de diners, però ell rebutja la idea de vendre-se-la, tot i que ha tingut ofertes sembla que bastant espectaculars. Simplement diu que quan era un xiquet somiava a tenir totes les samarretes de futbol del món. I ara no les té totes, però segur que és la persona del planeta Terra que més a prop està d'aquest objectiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)