Opinió

Amb les xiques

Situació que no sembla sensat atribuir al gènere de l'àrbitre

Dos jugadors de l'Sparta de Praga, un dels equips tradicionalment poderosos de la primera divisió txeca, s'han entrenat aquesta setmana amb l'equip femení del club, en comptes de fer-ho amb els seus companys. El motiu? Haver insultat una jutgessa de línia amb comentaris masclistes, després d'un error d'ella en un partit. Insults que el club ha considerat intolerables i ha decidit castigar.

Va passar durant el partit entre l'Sparta de Praga i el Brno, la setmana passada. En un moment del partit, la jutgessa de línia Lucie Ratajova va assenyalar malament un fora de joc –situació que jo juraria que passa en cada partit i en cada camp del món– i que no sembla sensat atribuir al gènere de l'àrbitre.

Com passa algunes vegades, els jugadors
de l'Sparta van envoltar la jutgessa de línia protestant per la decisió. Però, enmig de
la brega, un parell d'ells van proferir insults masclistes i li van dir que se n'anés “a netejar la cuina”.

Als camps als jugadors se'ls escalfa la boca i diuen a voltes coses de les quals es penedeixen. Aquests dos, però, no només no se'n van penedir, sinó que van repetir els
comentaris a Twitter quan va acabar el
partit. Que és quan els va enxampar el seu club.

I així, el seu director general, Adam Kotalík, va decidir que allò no es podia tolerar i va tenir una idea brillant. Va enviar els dos jugadors en qüestió, Lukas Vacha i Tomas Koubek, a entrenar-se amb l'equip femení de l'Sparta: “A veure si s'adonen que les dones saben tant de futbol com ells.”

L'envit va ser rebut amb entusiasme per les xiques, que es van declarar molt satisfetes de poder demostrar als dos companys mascles com d'equivocats estaven. Així que tota la setmana els han fet suar la samarreta d'allò més.

Amb l'esperança, dic jo, que això els netege també el cervell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)