Opinió

Piqué i la cabra de la legió

Si el nostre central tan fart n'està, que no s'esperi dos anys a deixar
‘la roja': engega'ls
ara i llestos, Gerard!

“Només la casualitat pot aparèixer davant nostre com un missatge”, escriu Milan Kundera a La insuportable lleugeresa de l'ésser. No sé si en clau de missatge, però la casualitat va fer que el mateix dia que llegíem al diari la notícia de la defunció de Pepe, la popular cabra de la legió (de fet era un boc, com el seu nom indica, que va ser embolcallat amb la rojigualda abans de ser incinerat, i no és conya), a la nit sentíem Gerard Piqué anunciant des d'Albània que després del mundial del 2018 deixarà de jugar amb Espanya. Un adéu prematur, provocat per l'absurda polèmica sobre un inventat “ultratge” a una inexistent bandera espanyola “retallada”, esbombat per uns malintencionats a través de les xarxes socials i atiat per alguns mitjans espanyols. Patètic.

Ens hem passat la setmana consumint hores amb tertúlies de ràdio i televisió i emplenant pàgines de diaris amb el cas. Des d'aquí hem proclamat el compromís de Piqué amb la roja, i des d'allà s'han esforçat a fer-li la pilota. De gralla i pandereta. Per completar el pessebre, Joan Gaspart (que gran que és el Barça, que ens accepta a tots) ja s'ha postulat per convèncer el jugador que s'ho repensi: “Piqué s'ha deixat la cara i les dents per Espanya”, va declarar l'home a Radio Marca... Si pogués parlar, ni Pepe el de la legió no ho hauria dit més clar.

En rigor, l'únic que m'ha semblat oportú d'aquest episodi és la proposició no de llei presentada pel grup d'ERC al Congrés dels Diputats per suprimir l'obligatorietat dels esportistes a assistir a les convocatòries de les seleccions espanyoles que marca la llei de l'esport del 1990. Ja era hora que un partit polític es manifestés en aquest sentit! Recordem que a Espanya el servei militar va deixar de ser obligatori el 2001. En qualsevol cas, no ens fem il·lusions, perquè els primers que ambicionen jugar amb la roja són els futbolistes. Si fos necessari, hi anirien de genolls.

Però si Piqué tan fart n'està, i amb raó, no entenc (bé, sí que ho entenem, però farem veure que no) per què s'ha d'esperar dos anys a deixar la selecció? Des de l'òptica del Barça (l'única que m'interessa), que un dels nostres puntals renunciï a la selecció del seu país (quin sigui) és una gran notícia. Piqué està en un dels millors moments de la seva carrera: fresc físicament, impecable en la seva posició... No hi ha d'haver motivació més gran per a un jugador del Barça que centrar tots els esforços a guanyar Champions, lligues, mundials de clubs... O no? Engega'ls ara i llestos, Gerard!

El Dépor... i el City

En fi, parlem de coses més serioses. Avui reprenem la lliga contra el Deportivo de la Corunya, un rival inferior però que en les dues últimes visites al Camp Nou va pescar dos sorprenents empats.

Evidentment que farem rotacions, entre altres coses perquè dimecres tenim sopar de gala amb el Manchester City de Pep Guardiola i hem de deixar clar qui mana en el grup C de la Champions. A propòsit, em va cridar molt l'atenció com el líder de la Premier va ser, per moments, literalment ofegat pel Tottenham Hotspur de Pochettino a White Hart Lane, just abans de l'aturada. Si juguem al mateix nivell que en la primera part contra l'Atlético, intensos, amb les línies juntes i optimitzant la pressió, i els de davant estan mínimament inspirats, xalarem.

El del City és un partit senzillament imperdible, que hem de començar a preparar bé guanyant el Dépor aquesta tarda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)