Opinió

Jugadors de nivell Barça

La geografia econòmica del bàsquet obliga a fer apostes a l'hora de fitxar

És Renfroe un jugador de nivell Barça? Ho és Holmes? Koponen? Claver? Quins són, avui dia, els jugadors de nivell Barça?

Fa uns pocs anys el club blaugrana dreçava la mirada, guaitava els millors jugadors del continent, pagava i marxava. La màxima de comportament deia que el Barça no feia apostes, que les feien els altres i que després, només quan se sabia si era mascle o femella, s'apostava (es pagava) sobre segur. Però aquest és ja un model obsolet, propi d'una altra vida. La massa salarial de l'NBA i les seves condicions laborals, pel jugador en actiu i també pel retirat, l'horitzó imminent de la D-League –no només per retenir nord-americans de tercera, sinó per atraure europeus de segona–, els sis mesos d'or a la Xina i els països com Rússia i Turquia on els impostos es facturen amb bosses de plàstic, han situat els blaugrana en una lliga de quarta o de cinquena divisió.

Al món real, un lloc on és obligat fer apostes quan es fitxen jugadors i on la pregunta s'ha de fer en condicional: podria ser, aquest, un jugador de nivell Barça? Una aproximació al mercat que només es pot fer des del profund coneixement i des del seguiment exhaustiu del jugador (i la persona). I des del diàleg intern, de secció, del debat entre persones d'òptiques diverses treballant en comú.

És imperatiu fer tot això bo i sabent que l'èxit no estarà assegurat com quan es compraven contractes al CSKA i aquí pau i després glòria. No. La realitat en la qual està incrustat el Barça des de fa un parell o tres d'anys ben bons (i que molts encara es neguen a acceptar) l'obliga a fer apostes i fer-les assumint que algunes no sortiran bé perquè els factors que intervenen en el rendiment d'un jugador són múltiples i molts d'ells incontrolables. És inexcusable revisar el modus operandi per competir i evitar també la vulgaritat de continuar pagant els milions que es pagaven per jugadors que et donaven l'Eurolliga per uns que a aquells no els podrien cordar el calçat.

És Higgins un jugador de nivell CSKA? Ho és Kurbanov? Ho és Birch, d'Olympiacòs? Nunnally, de Fenerbahçe? DJ Seeley, de Maccabi?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)