Opinió

Un gest sensat

Al final la selecció dels Estats Units va perdre contra la de Mèxic, però la seua afició es va guanyar el respecte de tothom

Les seleccions nacionals de futbol dels Estats Units i de Mèxic es van enfrontar a Columbus (Ohio) en un partit de classificació per a la copa del món. El partit hauria estat un més si no fos perquè era el primer després de l'elecció com a president dels EUA de Donald Trump. Durant la campanya, Trump va proposar aixecar un mur entre Mèxic i els Estats Units i va denigrar tantes vegades com va poder la nombrosa població mexicana o d'origen mexicà que viu als EUA.

L'atenció sobre el que passaria en el partit, especialment entre les aficions, va pujar per això uns quants graus respecte al que hauria estat normal. A Columbus, a més, hi ha una de les aficions més cridaneres i espectaculars de la lliga nord-americana, fet pel qual tothom va assumir que alguna cosa passaria. El fet que a Ohio hi ha una gran quantitat de mexicans va fer creure a alguns mitjans que s'hi viuria una espècie de guerra a la graderia. Però no va passar.

Els seguidors de la selecció dels Estats Units havien preparat un gran tifo per a rebre el seu combinat nacional, que incorporava l'àguila de l'escut nacional i la paraula home (‘casa'), amb una frase, com sol passar en aquests casos, poc amable amb la selecció mexicana. Després de diverses converses i contactes, però, van decidir retirar la frase que feia referència als mexicans i evitar tota mena de càntics i eslògans que poguessen ser interpretats com un atac als mexicans que viuen als Estats Units. Per contra, van decidir cantar la vella cançó del gran Woody Guthrie This land is your land (‘Aquesta terra és la teua terra') i posar cartells per tot l'estadi amb la frase en castellà this land is made for you and me (‘aquesta terra està feta per a tu i per a mi').

Al final la selecció dels Estats Units va perdre 1 a 2 contra la de Mèxic, però, sens dubte, la seua afició es va guanyar el respecte de tothom.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)