Opinió

Mà negra esgotada

Ara, el Real Madrid ha rebut un càstig menor de la FIFA perquè la gravetat dels fets també és menor

Bon 7-0 del Barça a l'Hèrcules. Fer set gols és molt difícil, encara que sigui contra un equip de segona divisió B. Vius en la copa, a punt per afrontar els vuitens de final de la lliga de campions contra el PSG i a tres punts del Real Madrid en la lliga, això sí, amb un partit més. La nota de l'equip de futbol és molt bona.

Paral·lelament als èxits de Messi i companyia, viu la institució. Satisfets amb el cas estelades –en espera de veure com acaba, hora per agrair la feina de Drets– i decebuts amb les hipòcrites decisions del cas de l'acció de responsabilitat social contra Joan Laporta i setze exdirectius més. Pudor de podrit. Però avui ens entretindrem en el cas FIFA. Ara resulta que el Real Madrid ha rebut un tracte diferent que el Barcelona per les irregularitats en la contractació de jugadors menors de 18 anys tot i ser defensats pels mateixos advocats.

El Barça va tancar negativament al TAS tota la seva reivindicació ara fa dos anys, el 30 de desembre del 2014, després d'un procés que va començar el febrer del 2013. Multa estratosfèrica i dues finestres sense fitxar. El problema: dels 37 jugadors investigats, la FIFA va trobar 9 casos greus. Sandro Rosell va fer famosa la frase: “Tranquils, això ja ho arreglo jo”, mentre passava dels advertiments i Josep Maria Bartomeu es va enfadar tant que tothom va tremolar. La pancarta “La Masia no es toca” penjada a la graderia del Camp Nou en un Barça-Betis (5 d'abril del 2015) dirigida a la FIFA va exemplificar la dimensió de la tragèdia, un tirar la pedra i amagar la mà en tota regla, una terrible escenificació de la mediocritat. El resultat va ser el que havia de ser.

Ara el Real Madrid ha rebut un càstig menor perquè la gravetat dels fets també és menor. Dels 39 jugadors investigats hi ha 1 cas greu. Multa i una finestra sense poder fitxar.

I dit això, no perdem el món de vista. El Real Madrid ha estat castigat perquè s'ha saltat la llei i ha fet les coses malament. I això és una vergonya. Com ho és comparar un càstig més lleu amb un de més fort. “Tu, més!” “No, tu més!” Carai! La batalla per la vulgaritat mai hauria de ser acceptada. Josep Maria Bartomeu està molest per la comparació, però no sembla haver tancat –fa l'efecte que ni tan sols l'ha obert– la investigació promesa per aclarir els fets. Si l'adéu de Guillermo Amor i Albert Puig (responsables del futbol de base del 2010 al 2014) és tota la conseqüència que es deriva del cas, m'hauran de permetre que enviï una forta abraçada al mateix Josep Maria Bartomeu, vicepresident esportiu de l'època, i a Jordi Mestre, responsable del futbol formatiu per aquelles mateixes dates. Si no es van assabentar de res, felicitats! I si ho sabien, felicitats doblades! Queixar-se ara del Madrid és, un cop més, donar l'esquena a la trista realitat que els envolta. Una llàstima. Algun dia ens explicaran la veritat? Maleïdes cortines de fum!

O també pot passar que tinguin raó i la mà negra segueixi treballant contra el Barça. Deu estar esgotada. Segur que aquestes festes li aniran meravellosament bé per descansar.

Bon Nadal a tothom.

Catalunya-Tunísia

Sí, ja sabem que fa mandra i que en el moment del procés que som no ve gaire de gust anar a veure costellades. Però toca donar suport a tots els nostres jugadors. Així que... Tenim pressa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)