Opinió

El penal d'equip

Caldria afegir: “Aquesta acció només es xiularà en el cas que afavorisca el Real Madrid”

La capacitat d'innovació del Real Madrid, pel que fa al reglament futbolístic, és inesgotable, i aquesta setmana n'hem tingut una prova impressionant. Han inventat ni més ni menys que el penal d'equip.

Passa durant el polèmic partit de copa contra el Sevilla. Un partit que, com tots saben, va acabar 3-0 amb dos gols plens de polèmica. En el segon, l'àrbitre es va empassar una falta clara sobre la defensa. El tercer, però, és el que podria passar a la història del futbol. La cosa és una falta llançada des de la dreta del camp que va a parar a la part externa esquerra de l'àrea petita. Com sol passar en aquests casos, allà se situen tres jugadors del Real Madrid i tres del Sevilla. Concretament, el madridista James Rodríguez es posa darrere del seu company Modric, que intenta passar entre dos defensors del Sevilla. En l'intent, Modric cau i l'àrbitre dòcilment assenyala el penal.

En el moment que Modric cau teatralment James Rodríguez alça els braços amb aquella expressió de dir “homeeeee!!! penal!!!” Ho fa amb convicció i com si estigués convençut que efectivament un home del Sevilla ha fet caure el seu company d'equip.

Però resulta que no és així. És el mateix James Rodríguez que, corrent darrere de Modric, el fa caure. No el fa caure perquè ensopegue o perquè xoquen en plena cursa o per alguna raó diguem-ne accidental. No. L'empeny sabent que el farà caure. Visiblement l'empeny amb els dos braços per a que caiga. I l'àrbitre, dòcilment, xiula penal.

Impressionant. El Real Madrid acaba d'inventar el penal d'equip. Que algú hauria de definir com una cosa així: “Es diu penal d'equip quan el jugador d'un equip provoca de manera deliberada un penal contra l'equip contrari amb una acció consistent a fer falta contra un jugador del propi equip.” Clar que no sé si caldria afegir alguna cosa com ara “aquesta acció només es xiularà en el cas que afavorisca el Real Madrid”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)