Editorial

L'EDITORIAL

Van Gaal, un tècnic amb llums i ombres

El seu llegat va ser fer debutar Xavi, Valdés, Iniesta i Puyol amb el primer equip

Louis van Gaal va anunciar la seva retirada com a entrenador professional. És un personatge lligat indiscutiblement a la història moderna del Barça. Va dirigir l'equip en temps difícils i en dues etapes (1997/2000 i 2002/03), quan encara el record del dream team de Johan Cruyff era ben viu entre els aficionats. El seu mal caràcter, algunes manies personals i la seva relació tempestuosa amb la premsa van malbaratar el seu llegat estrictament esportiu al club –que va incloure dos títols de lliga– i el van deixar com un tècnic maleït, tot i que amb el temps s'han pogut valorar més alguns dels seus encerts. El principal, és clar, l'aposta descarada que va fer per alguns jugadors del planter que més endavant van formar part de l'equip que va guanyar tres lligues de campions amb Rijkaard i Guardiola: Valdés, Puyol, Xavi i Iniesta. Van Gaal es va equivocar quan va intentar importar, jugador per jugador, tot el seu gloriós Ajax campió d'Europa el 1995 al Camp Nou i quan no va saber conviure amb algunes grans estrelles, sobretot amb Riquelme, en aquell moment molt estimat per l'afició.

Com a entrenador, Van Gaal ha estat valent en tots els equips. Jugant amb l'agressiu 4-3-3 que tots els grans equips han adoptat, va ser capaç de fer campió un modest com l'AZ Alkmaar i de tornar el Bayern de Munic a una final de la Champions després de deu anys. Amb la selecció d'Holanda també va acabar triomfant en la seva segona etapa (2012-14) conduint l'equip al tercer lloc en el mundial del Brasil.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)