Opinió

Una immensa jornada de ciclisme

L’etapa tenia un gran disseny i els ciclistes, tot i el desgast, ho van donar tot

Quan una etapa de muntanya d’una gran cursa ciclista no acaba al cim d’un gran port hi ha certa tendència a considerar-la una mica descafeïnada. Es considera que com que després del cim hi ha una baixada fins al final de l’etapa, els ciclistes no donen tot el que tenen en la pujada perquè han d’estalviar forces per al que encara falta. L’etapa d’ahir del Tour era una d’etapa d’aquestes. Tres ports no gaire alts, però de gran duresa, especialment l’últim, el Mont du Chat, i 26 quilòmetres fins a la meta de Chambéry. Algú dels que van veure l’etapa d’ahir considera que va ser descafeïnada? Que hauria estat més espectacular si el final hagués estat al cim del Mont du Chat? No ho crec. Va ser una gran jornada de ciclisme. Des del primer fins a l’últim quilòmetre. De fet han estat dos grans dies de ciclisme. Perquè l’etapa d’ahir va ser com una mena de segona part de la de dissabte, en què tots els favorits van arribar junts, però va suposar un gran desgast físic per a tots. I alguns ho van pagar durant els 181 quilòmetres d’ahir entre Natua i Chambéry. Els recorreguts de les curses per etapes no es fan per caprici. Els organitzadors saben ben bé què pretenen amb les etapes que munten. Tant per la manera com les encadenen com per on les fan passar. Després, és clar, tot queda en mans dels ciclistes, que són els que poden fer que una etapa que hauria de ser decisiva no ho sigui i que una que hauria d’haver estat intranscendent acabi sent clau.

Ahir es va conjuntar tot. L’etapa tenia un gran disseny i els ciclistes, tot i el desgast del dia anterior ho van donar tot. Des del començament. Pujant i baixant. I a més va aparèixer la dissort en forma de caigudes. No és normal que en una mateixa etapa hagin d’abandonar dos dels cinc primers –Thomas i Porte– de la general per caigudes. Alberto Contador també va caure. I ahir va passar. I el Tour encara no ha tocat ni els Alps ni els Pirineus i tot just acaba de complir la novena etapa. Avui hi ha descans. I encara ens queden moltes i grans batalles per viure. Grans jornades de ciclisme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)