Opinió

Sí al Barça B

Però alhora se li veu un fons que promet molt

És més que encertada la idea de barrejar futbolistes bregats en les categories de segona A i segona B del futbol estatal o internacional, on precisament no manca agressivitat i duresa, i la qualitat no és excessiva, amb els nois que venen del planter en edat juvenil o poc més.

No és fàcil la divisió de plata del futbol espanyol, això pot ser una escola excel·lent per calibrar si un jove del planter pot arribar i consolidar-se en el primer equip o no. Per moltes raons, una que em sembla bàsica, perquè aquests jugadors que prometen entenguin que –segons el meu criteri– els diners que el Barça B paga per retenir-los són excessius i vegin que és una sort extrema el que reben si ho comparen amb la resta de professionals del seu estatus, i l’altra, si aquell jugador que promet es desvia atret per les mil temptacions, millor que sigui ara que es malmeti que no esperar que maduri a còpia d’anys de suplències discontínues anhelant que es faci realitat la dita ja madurarà. No cal posar noms, però els exemples tothom els recorda. Grans promeses que van acabar en poca cosa en l’aspecte futbolístic.

El Barça B té mitja dotzena de jugadors que sembla que poden ser titulars del primer equip, amb paciència i molt treball, estan ben pagats i a poc a poc van entrant en els plans de l’entrenador en partits no fonamentals. Els Alenyà, Arnaiz, Busquets, Cucurella, Cuenca i algun altre més aprendran al costat de joves veterans a pelar-se els genolls pels camps de l’Espanya amb uns arbitratges que abusen de la jovenalla i on, a més a més, la manca de pressió del públic possibilita tota mena d’errades sense gaire compromís. Serà en Pep Segura o Gerard López, l’equip tècnic o la planificació, però si de cada fornada en surt un parell de jugadors amb capacitat d’arribar a la divisió d’honor, i d’aquests, un per al primer equip, el resultat és excel·lent.

No m’agrada la crítica sistemàtica al Barça B. Sí, és un equip tendre amb qualitat, això li fa perdre molts punts, el situa en zona de descens, però alhora se li veu un fons que promet molt. Seguir aquesta línia, i que el soci hi doni suport em sembla que és la garantia dels futurs èxits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)