Opinió

Fita històrica per a un club històric

Sumant punts per allunyar-se del descens el Girona es va classificar per a la copa

La classificació del Girona CH per disputar la copa d’hoquei sobre patins que va aconseguir fa una setmana va ser una fita històrica per a un club històric. L’entitat gironina, els seus socis, els seus directius, el seu cos tècnic i els seus jugadors ho van celebrar amb entusiasme tant pel que s’havia aconseguit com per la manera com es va fer. El Citylift Girona té com a gran objectiu en aquesta segona temporada en l’OK Lliga aconseguir la permanència, i sobretot no haver de patir tant com en la primera quan es va salvar en la darrera jornada. L’equip va iniciar molt bé la lliga, va aconseguir victòries i bons resultats en els primers partits que el van situar a la zona alta de la taula i en tota la primera volta s’ha mantingut allunyat de la zona perillosa del descens.

En les darreres jornades els gironins van veure que un segon objectiu, classificar-se per a la copa, estava al seu abast i, sumant punts per allunyar-se del descens el Girona va aconseguir classificar-se per a la competició del KO. Es va assegurar la classificació per a la copa que es jugarà a Lloret de Mar del 22 al 25 de febrer en l’última jornada de la primera volta, i ho va fer jugant a la pista del seu rival directe per adjudicar-se la darrera plaça que estava lliure, el Vendrell. Els penedesencs són un conjunt potent, que ha estat un habitual en la fase final de la copa les darreres temporades i la va guanyar consecutivament els anys 2013 i 2014. La victòria dels gironins els permetrà jugar la copa després de moltes dècades de no fer-ho. La seva última aparició en aquesta competició datava de la temporada 1968/69 quan va jugar l’eliminatòria prèvia.

El Girona CH és un club històric que fa dues temporades va celebrar el seu 75è aniversari i va coincidir amb el seu ascens històric a l’OK Lliga. El club gironí va ser dels millors de Catalunya i de l’Estat en els anys quaranta i cinquanta, i en el seu palmarès hi ha tres títols de campió de Catalunya i un subcampionat de copa l’any 1945, en la segona edició que es va jugar. Llavors la fase final de quatre equips es va disputar a Reus i en la semifinal el Girona va golejar l’Atlético Aviación (16-1) i en la final va perdre contra La Unión Barcelona per un mínim 2-1. Els gironins van estar entre els equips catalans més destacats fins a finals dels anys seixanta, però no van ser un dels fundadors de la divisió d’honor, la màxima categoria estatal i precursora de l’actual OK Lliga, la temporada 1969/70. El Girona va perdre potencial, va militar en les categories catalanes més baixes i fa uns anys va ressorgir per tornar a l’elit catalana i estatal, on actualment intenta consolidar-se.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)