Opinió

Perd el rugbi, perd el Borbó

Les seleccions espanyoles masculines d’hoquei sobre patins (17 títols), handbol, waterpolo i futbol sala (2 títols cadascuna) i futbol i bàsquet (1 títol cadascuna) han estat campiones del món. Les seleccions espanyoles masculines d’hoquei sobre patins (16 títols), futbol sala (7 títols), futbol i bàsquet (3 títols cadascuna), hoquei sobre herba (2 títols) i handbol, voleibol i beisbol (1 títol cadascuna) han estat campiones d’Europa. Dels esports d’equip més practicats a l’Estat només hi ha tres seleccions espanyoles masculines que no han guanyat cap títol mundial o europeu absolut: les de rugbi, hoquei sobre gel i futbol americà.

Segurament aquí hi ha bona part de l’excés de bilis patriotera que ha provocat la derrota de la selecció espanyola de rugbi a Bèlgica quan acaronava la seva presència per segona vegada en un mundial. En rugbi a 15 masculí, Espanya no és res internacionalment. Sí que ho és en dones, però en aquest cas les seleccions femenines no han de formar part de l’equació. A més, la selecció de rugbi té un fan que les altres no tenen, si més no tan explícitament, Felip VI. El Borbó ha acceptat entrar en el joc de suport a l’anomenat Quinze del Lleó i l’aposta els està sortint malament. I una humiliació als lleons ho és ara també al Borbó. I en la hipòtesi que Espanya acabi jugant el mundial, les possibilitats de posar-se a l’altura dels altres esports d’equip són nul·les. Potser si en comptes de nacionalitzar francesos ho fessin amb neozelandesos i sud-africans...

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)