Opinió

Lideratge compartit

Quan els rivals de l’Spar intentin tapar la fuita per un costat, els en sortirà una altra

La proposta de joc de l’Spar Citylift per afrontar aquest tram final de temporada de la Lliga Femenina de bàsquet és clara. Un joc directe, intens, sense especulació, amb agressivitat defensiva i apuntalant el control del rebot a les dues cistelles. Un ventall de recursos ampli i variat que ha permès a les gironines assegurar-se el segon lloc de la lliga regular i, per tant, accedir directament a les semifinals pel títol. L’equip d’Eric Surís ha aconseguit un joc ofensiu coral, amb un lideratge repartit i amb molts fronts a cobrir per part de les rivals. Des de la direcció de joc de Núria Martínez, passant per la intensitat de Rosor Buch, els contraatacs de Magalí Mendy, el joc interior poderós de Nádia Colhado i Shante Evans, el llançament exterior d’Astou Traoré, les genialitats de Nicole Romeo... Això complica immensament l’estratègia defensiva dels altres equips. Quan intenten tapar la fuita per un costat, de ben segur que els en sortirà una altra.

Aquesta és una de les grans virtuts que permet a l’Uni marcar diferències amb la resta d’equips de la lliga, a excepció del Perfumerías Avenida, que mereix capítol a part. Ho vèiem, per exemple, en el darrer partit de lliga a Fontajau, ara fa una setmana contra el Mann Filter de Saragossa, tercer classificat en la lliga. D’entrada, en el cinc inicial, Maria Conde va sortir amb una missió clara: ofegar el joc ofensiu de la visitant Paola Ferrari, una de les jugadores amb millor valoració de la competició, segona màxima anotadora i eix fonamental de les aragoneses. Conde –i després Rosor Buch– van aconseguir ofuscar la jugadora, que finalment va acabar amb 12 punts i un 2 de valoració –quan la seva mitjana és de 18 i 12, respectivament–. Aquesta va ser una de les claus d’un partit en què el Mann es va haver d’encomanar a Shacobia Barbee, que va acabar fent de tot (33 de valoració).

Evidentment, l’Uni també té referents en el seu joc, però el seu potencial és tan variat que complica molt la vida als seus rivals i ha estat l’eix per igualar el millor balanç de la seva història en Lliga Femenina (23 victòries i 3 derrotes) i per completar la millor classificació en l’Eurocup. Però ara tot això és passat. El proper objectiu, les semifinals de la lliga. El tram decisiu arriba en el millor moment.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)