Opinió

Legitimitat i efectivitat

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, constata la necessitat que, gairebé set mesos després de la intervenció de les finances de la Generalitat i quatre després de les eleccions, hi hagi un govern efectiu. Pregunta pertinent: govern, per fer què? Doncs per recuperar alguna capacitat de decisió, per tenir algun marge de maniobra i per reprendre la marxa en un país que es mou per inèrcia (i el mèrit que té). Però també per impedir que el PP i els seus amics del 155 continuïn causant destrosses en grans esdeveniments (sense candidatura olímpica per al 2026, sense Barcelona World Race, dubtes seriosos al voltant dels Jocs del Mediterrani) i bloquejant i endarrerint la gestió de programes més petits, ajudes, subvencions i qüestions menors (o no tant) per a les quals el que queda del govern ha de demanar permís a la burocràcia espanyola, que o no hi entén o ho endarrereix tot.

Sense entrar en consideracions polítiques, cal recuperar les institucions perquè no les ocupin més, no les manipulin més, no les aturin o –pitjor– no hi causin un dany irreversible. Els reaccionaris intenten imposar la legalitat (que manipulen a favor seu) a un valor superior, la legitimitat, i aquest és un fet que cal combatre. Hem de mantenir la posició i no recular, sosté el president Puigdemont. Compro. Fa uns anys que hi som posats, sense perdre de vista la legitimitat de l’1-O i del 21-D, tampoc podem ignorar que passen els mesos, no hem engegat i ens han menjat el terreny. Difícil equilibri, però algú pensava que faria ampolles bufant?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)