Opinió

Sempre juguen les mateixes

L’Avenida i l’Spar Citylift Girona dominen la Lliga Femenina sense que hagi pres forma una alternativa real

Avui comença la final de la Lliga Femenina. La juguen l’Avenida i l’Spar Citylift Girona, com les tres temporades anteriors. Sense devaluar que tenir un equip català en la final és una gran notícia, no es pot ignorar que una final repetida una vegada i una altra –i, pitjor, sense perspectives de canvi a curt termini– és un mal argument per recuperar l’interès per una competició que, si bé va tocar fons fa uns quants anys, té una feinada de por per remuntar.

Fa uns dies l’entrenador d’un dels semifinalistes, Víctor Lapeña, reclamava un play-off de vuit (ara és de sis) per obligar que tots els semifinalistes hagin hagut de passar per quarts –ara el primer i el segon, Avenida i Girona, l’eviten–. El mateix entrenador aragonès aplicava idèntic raonament a la copa, que es juga amb el mateix plantejament. Hi afegia que els quartfinalistes normalment tenen menys rotació que els dos grans i que, en tema de desgast, plovia sobre mullat. I tancava el cercle argumentant que la lliga està estabilitzada i que ja no hi ha equips ofegats pels deutes.

Bon intent, però la realitat és una mica diferent. El plantejament de copa de vuit és més plausible. La classe mitjana de la lliga ja permet fer uns quarts dignes. Però aquests clubs que ja s’han ajustat als diners disponibles seran els primers que s’exclamaran amb un play-off de vuit que els obligui a pagar més dies de l’últim mes de contracte. Perquè l’impuls que dona a la competició la televisió i els patrocinadors costa molt que generi dinàmiques econòmiques que arribin als clubs.

L’Avenida és el gran favorit. És un equip d’Eurolliga, amb plantilla i pressupost a to. L’Uni Girona és el segon, tan indiscutible com el primer. Hi podria haver hagut una alternativa, el Gernika, però un pèssim inici el va descavalcar de tot. I rere seu, molts projectes amb molta voluntat i dedicació però un abisme econòmic que no es recorre ni en un dia ni en un any.

Diuen, diuen, diuen... que el València (sí, l’equip femení del club de l’ACB) té clar que pujarà i que es vol convertir en un referent de la lliga. També deien que el Madrid estava interessadíssim a tenir un equip de bàsquet femení. Algú l’ha vist?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)