Opinió

Segona divisió, una deu de talent

Eibar i Getafe han sabut com buscar-se les garrofes davant la impossibilitat d’oferir condicions econòmiques que sí que proposen d’altres

En el futbol professional cada cop hi queda menys espai per fer experiments. Els clubs de l’elit s’han d’adaptar a unes condicions econòmiques que no els permeten estirar més el braç que la màniga. El compliment del fair-play financer fa que els dirigents no puguin hipotecar l’estabilitat econòmica del club amb desgavells com feien abans. Per tant, els equips que lluiten per estar a la zona mitjana de la classificació necessiten reinventar-se per poder sobreviure. No poden competir amb les xifres que manegen els equips més poderosos ni amb el poder que tenen equips anglesos de la Premier League o, fins i tot, de la Premiership (la segona divisió). A la lliga espanyola hi ha dos equips que ho han entès a la perfecció i, en conseqüència, han posat el seu punt de mira en la segona divisió espanyola, la categoria de plata del futbol nacional, tan rica en talent menys mediatitzat. Eibar i Getafe han sabut com buscar-se les garrofes davant la impossibilitat d’oferir condicions econòmiques que sí que proposen d’altres. A Ipurua, l’estiu passat hi van arribar futbolistes des del segon esglaó. Dimitrovic mostrant solidesa sota els pals, Joan Jordan aportant serenitat al centre del camp i arribada a l’àrea, i l’habilitat d’Iván Alejo en el driblatge van encaixar a la perfecció en l’estil de joc de Mendilibar. Bordalás, que coneix al mil·límetre la segona divisió, va fer una aposta similar. L’any del retorn al primer nivell del Getafe, el club blau es va nodrir de futbolistes que havien estat rivals la darrera temporada a segona. Gaki Shibasaki i Amath van arribar des de Tenerife per fer un salt de qualitat i Ángel es va destapar com a golejador de primer nivell a Getafe. Aquest estiu, d’altres equips han après la lliçó. Per començar, els màxims golejadors de la campanya passada a segona, jugaran aquest any a primera. Jaime Mata i Sergi Guardiola han estat reclutats pel mateix Getafe. Borja Iglesias acaba de signar contracte amb l’Espanyol. Raúl de Tomás és propietat del Madrid, però s’entén que trobarà destí a la màxima categoria. Cucho Hernández i Melero formaran part del debut de l’Osca a la primera divisió. Els clubs han entès que no només hi ha qualitat als focus mediàtics, sinó que a la segona divisió el nivell també és molt alt. S’ha convertit en una deu de talent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)