Opinió

Un regal

Si es troba injust que Messi quedi fora del The Best, seria bo recordar que Iniesta o Xavi el van tenir a tocar i no el van guanyar perquè van viure el mateix temps que Messi

Messi no és finalista. Messi no és a la llista. Messi no està entre els millors. S’han oblidat de Messi... Sabem que els reconeixements a esportistes d’equip es poden considerar segons com arbitraris i discriminatoris i es pot pensar que en els esports individuals és molt més senzill triar i distingir els mèrits fets. Tants caps, tants barrets. Algú pot dir que és un acte d’ingratitud cap a l’esport, cap al futbol i cap al futbolista. Messi és Messi. Ningú no dubta ni pot dubtar de l’argentí. Ni de la seva categoria ni del seu talent ni del que acostuma a fer en un terreny de joc, exclusiu de ben pocs. Probablement, acostumat als premis i a les distincions, no estar entre els tres primers li afecta un ego afortunat i carregat de lloances, però no cal parlar de justícia o injustícia. Al mundial el seu equip no ha fet un bon paper. Ell tampoc. A la Champions el Barça va caure contra la Roma. Ell, com l’equip, va tenir de tot. I si es vol poden buscar-se altres argumentacions per deixar-lo fora de la tria dels tres millors jugadors. Tampoc no és a la llista dels finalistes el jugador de l’Atlético de Madrid Griezmann i és campió del món, per exemple. Els matalassers estan contents. Messi, però, no podrà estalviar-se un vestit d’aquells de disseny que llueix i que fan parlar molt en les cerimònies futbolístiques més del que generalment parla ell. Messi, això sí, està entre els autors dels millors gols de la temporada. I ell és el que més gols fa a Europa. De tota mena, i en dona. També de tota mena.

Els premis sempre són benvinguts però també aleatoris segons els criteris o interessos que els mouen. Si ara es considera injust i lleig que Messi no pugui aspirar a aquest premi –per a molts sempre hi hauria de ser–, estaria bé recordar que els blaugrana Xavi o Iniesta durant molts anys ho han tingut a tocar i també han lluït un vestit que els quedava elegant però mai tan extremat com els dissenys de l’argentí. I no han guanyat res. Injust, amb la desgràcia de viure i compartir el mateix temps que Messi. Messi sempre té alguna cosa més. També ho era el que feien Xavi o Iniesta. El públic agraeix el joc i les aportacions de Messi. Aquest sí que és un bon premi. O un regal, segons com es miri.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)