Opinió

Futbol per Nadal

Nadal és la millor època per anar als estadis a veure futbol amb els nens

Fa 23 anys que treballo a les transmissions de futbol a Catalunya Ràdio. Des del 1995 amb el mestre Puyal a La TdP i, més tard, em vaig afegir a les transmissions de l’Espanyol. Ara tinc la sort de formar part de l’equip de La TdT amb el Ricard Torquemada (Barça) i del Tot Gira del David Clupés amb l’Eudald Serra (Espanyol) i l’Eduard Solà (Girona). Vol dir que, entre el Laboratori i la Sala d’Imatges, comento més de 140 partits per temporada, però no en veig cap des del camp.

La meva fam de futbol en directe es cobreix únicament amb el partits del CF Damm, l’equip en el qual vaig créixer i amb el qual tinc una responsabilitat professional; alguns del planter del Barça, i molt esporàdicament del Vallvidrera Senglars de tercera catalana, on juga el meu fill Marc.

Us explico les meves misèries personals com a prèvia del meu viatge a Anglaterra, l’endemà de Sant Esteve, per assaborir l’esport rei on va néixer. L’Europa futbolística és de vacances però la Premier (i aquest any també la Serie A) segueix en marxa per a delit dels aficionats. Nosaltres vam emprendre direcció cap a Liverpool per veure els de Kloop enfrontant-se a l’Arsenal d’Unai Emery. I després, cap a la veïna Manchester per veure el decisiu partit que enfrontarà el City del nostre Pep Guardiola amb els red, que poden sentenciar la Premier durant aquestes festes nadalenques.

Hi ha futbol els dies 26, 27, 29 i 30 de desembre i l’1, 2 i 3 de gener. Qualsevol aficionat pot veure Salah i De Bruyne però no Messi o Neymar. Aquests són els millors dies perquè els nens, que no tenen escola, vagin amb els seus pares als estadis. Al final, el futbol és per a la gent, i segur que si féssim una enquesta hi hauria una majoria aclaparadora que voldria veure futbol aquests dies.

D’altra banda, aquest serà el segon Nadal consecutiu sense partit de la selecció, que ens compensava l’aturada de la lliga espanyola. La Federació Catalana de Futbol, amb el president Soteras al capdavant, està treballant perquè la selecció pugui jugar un partit en l’aturada oficial de la FIFA prevista per al mes de març. Seria magnífic veure Piqué, David López o Granell amb la selecció, encara que sigui en un amistós a l’espera de la desitjada oficialitat, que de ben segur acabarà arribant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)