Opinió

Un 2019 amb tot de cares

Totes les expectatives intactes, una dinàmica que fa feredat i mentalment més fortes

No es podia tancar l’any amb millors sensacions. Imbatudes a l’Eurocup i de moment líders a la Lliga Femenina de bàsquet, l’Spar Citylift afronta el 2019 amb totes les expectatives intactes, amb una dinàmica que fa feredat i psicològicament més fortes que mai. Sens dubte, haver guanyat el Perfumerías Avenida en el darrer partit a casa –bé, més que guanyar va ser apallissar– referma aquest optimisme. L’eufòria a l’entorn del club està pels núvols i, a dins, s’intenta contenir el màxim possible. Fa quinze dies, en aquesta mateixa secció, abans que es disputés el matx, ja esmentava que el resultat contra les de Salamanca generaria uns inputs emocionals, tant si es perdia com si es guanyava, que caldria saber gestionar. En aquest cas, el que cal vehicular és aquest optimisme desfermat.

Per la plantilla no crec que hi hagi excessius problemes. Tenir una bona dosi d’experiència com la d’aquesta temporada està sent bàsica pels resultats a la pista –i el partit contra l’Avenida n’és un exemple– però també és imprescindible per a l’equilibri emocional del grup. La mateixa Laia Palau declarava, immediatament després de fer sucumbir l’Avenida, que només es tractava d’una victòria i que encara no s’havia guanyat res. Tocant de peus a terra, malgrat l’eufòria que hi havia al seu voltant. Si has tingut una vida esportiva dilatada ja has après algunes lliçons, i jugadores experimentades com ella no solen fer volar coloms. Saben que és molt fàcil que se t’acabin escapant de les mans. Palau, Martínez i Murphy contribuiran, de ben segur, a temperar els ànims dins el vestidor. I estic segura que Èric Surís també ho té tot pensat en aquest sentit. No sol deixar escapar detalls, ni dins ni fora la pista.

I pel que fa a l’entorn de l’equip, què volen que els digui. Que duri l’eufòria tant com sigui possible! El públic de Girona es mereixia un partit així, una victòria contra la bèstia negra. Fontajau va tornar a viure una nit històrica, amb 5.000 ànimes entregades a l’equip. Tant de bo això serveixi, per un costat, per fer créixer la massa social del club i, per l’altre, per apujar els decibels al pavelló –i que no només succeeixi quan ens visiten les de Salamanca–. Desitjos per a un 2019 que esperem que ens porti més dosis de bon bàsquet i, per què no, algun títol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)