Opinió

No n’aprenem

Vol dir això que els clubs no s’hi miren gaire a l’hora de triar el tècnic al qual encomanen la feina?

Tot i que encara falten dues jornades per acabar la primera volta de la lliga de primera divisió ja hi ha sis equips que a aquestes altures de la temporada han canviat d’entrenador.

En només disset jornades han estat acomiadats sis tècnics. O dit d’una altra manera, gairebé una tercera part dels clubs ja no tenen el mateix entrenador amb el qual van iniciar el campionat de lliga.

És cert que aquesta dada no ens hauria d’estranyar gaire si tenim en compte que per exemple durant la temporada passada fins a nou equips van fer canvis a la banqueta. Alguns d’aquests més d’una vegada. I que si anéssim tirant enrere ens trobaríem segurament amb unes estadístiques força semblants.

Però si ens fixem amb una mica més de deteniment en els canvis d’entrenador que fins ara hi ha hagut a la lliga, ens adonarem que en cinc d’aquests sis clubs l’entrenador s’hi estrenava i només en un ja hi havia estat la temporada passada i, per tant, no era debutant.

Real Madrid, Real Sociedad, Athletic Club de Bilbao, Celta i Osca havien decidit l’estiu passat confiar el seu nou projecte a un nou tècnic i cap d’ells ha arribat a les festes de Nadal mantenint el càrrec. El Vila-real, per la seva banda, ha fet fora un entrenador que la temporada passada ja n’havia substituït un altre.

Es tracta, doncs, d’una dada força significativa ja que dels nou equips de primera que aquest estiu estrenaven entrenador, cinc ja l’han canviat per un altre. Més de la meitat.

Vol dir això que els clubs no s’hi miren gaire a l’hora de triar el tècnic al qual encomanen la feina? O potser és que alguns d’aquests clubs ja van fer aquestes apostes sense estar-ne del tot convençuts? Podria ser que en alguns d’aquests casos no fossin la primera opció per ocupar el càrrec?

Doncs segurament hi deu haver una mica de tot. Però el que sembla clar és que tot i el pas dels anys hi ha coses que no han canviat gens, i molts dels clubs, per més professionalitzats que estiguin i més diners que moguin, segueixen actuant exclusivament en funció dels resultats, amb una absoluta falta de memòria, i ja no diguem de paciència.

Quants més en cauran d’aquí al final de lliga? S’accepten apostes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)