Opinió

Encertar el 9 és imprescindible

No és cap secret que el FC Barcelona està rastrejant el mercat de fitxatges a la recerca d’un davanter centre que en el curt termini pugui reemplaçar Luis Suárez, que té contracte fins al 2021 i que difícilment allargarà encara més el seu vincle amb l’equip blaugrana, tenint en compte la seva edat. El mateix davanter uruguaià ha reconegut que el Barça feia bé de buscar-li un relleu perquè el temps no passa en va per a ningú, per molt bo que siguis. El rendiment de Suárez ha estat i és espectacular, però amb 32 anys és innegable que té més passat que futur i que el seu declivi futbolístic cada cop és més a prop. Tampoc hi ajuden els problemes físics que ha tingut en els últims anys. Ara bé, que el nou 9 pugui conviure un parell de temporades al costat de l’uruguaià és un luxe que l’equip blaugrana no ha de desaprofitar. Conviure i posar-li les coses difícils, que pugui ser una competència creïble, no la que ha tingut en els últims temps amb Paco Alcácer, Munir o Kevin-Prince Boateng, meres comparses per jugar les primeres eliminatòries de la copa del Rei o els minuts de les escombraries en quatre partits comptats. Com el que ha passat en els últims temps.

Per això el FC Barcelona està buscant un futbolista que sigui jove perquè pugui consagrar-se i fer una carrera llarga en el Barça però prou consistent perquè pugui tenir molts més minuts i de més qualitat que les alternatives que ha tingut Luis Suárez últimament. L’objectiu no és gens fàcil perquè no hi ha gaires noms en el mercat que reuneixin aquestes dues condicions. Maxi Gómez, del Celta, agrada, però el que més convenç és Luka Jovic, el gran responsable de la gran temporada de l’Eintracht de Frankfurt, on juga cedit pel Benfica, que ben segur que s’està estirant els cabells perquè el club alemany farà efectiva l’opció de compra pel jugador per vendre’l després per una quantitat molt més elevada. Jovic és un davanter d’àrea, que recorda aquells grans golejadors d’una altra època. Capaç de rematar la pitjor de les centrades i infal·lible quan li posen la pilota en les millors condicions. El Barça fa temps que el segueix i té informes molt vàlids sobre el davanter. El seu preu seria elevat, però tenint en compte la seva joventut, seria fàcil d’amortitzar. A més a més, convivint dues temporades al costat de Luis Suárez segur que podria millorar, i molt, el seu joc. O dotar-lo de més registres.

També ha sorgit el nom d’Antoine Griezmann, que després del fracàs de l’Atlético de Madrid en la Champions, sembla que s’ha repensant la decisión i ja no té tan clar continuar al conjunt entrenat per Simeone. El francès va justificar el seu no al Barça dient que volia alçar el màxim títol amb els colchoneros, però han passat només uns mesos i ja lamenta la seva negativa a jugar al costat de Leo Messi. El seu tren, però, podria haver-se escapat perquè el Barça, en el dia d’avui, busca un perfil diferent, més jove. Griezmann ja té 28 anys. Ara bé, la seva qualitat és indubtable.

En qualsevol cas, faci el que faci el Barça, és clar que encertar el fitxatge del 9 és imprescindible perquè malauradament ni Luis Suárez ni Leo Messi, els dos referents ofensius de l’equip blaugrana, són eterns.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)