Opinió

Com una final anticipada

El Barça va aconseguir superar el mur dels quarts de final després d’eliminar de forma contundent el Manchester United, imposant-se tant en el partit d’anada a Old Trafford, on els blaugrana mai havien guanyat en tota la seva història, com al Camp Nou, amb una actuació espectacular de Leo Messi, que va tornar a demostrar que aquesta temporada s’ha posat entre cella i cella recuperar la Champions, que no es guanya des del 2015, en la final de Berlín contra la Juventus. L’equip de Valverde tampoc va tenir gaires dificultats per superar l’Olympique de Lió en els vuitens de final mantenint la bona tònica que ja havia exhibit l’equip en la fase de grups. El Barça s’ha guanyat el dret a ser considerat el gran favorit per aconseguir el títol aquesta temporada per diversos motius. Perquè s’ha mostrat com un equip molt sòlid i competitiu i perquè també té Leo Messi, el millor del món, a les seves files. Juntament amb l’Ajax, és l’únic equip que pot aconseguir el triplet, que en el cas del Barça ja seria el tercer en la seva història, un fet que cou moltíssim a sis-cents quilòmetres de Barcelona.

Per ser a la final del Wanda Metropolitano, però, l’equip haurà d’eliminar a les semifinals el Liverpool de Jürgen Klopp. Sense menysprear els altres semifinalistes, el Tottenham i l’Ajax, es pot afirmar que aquesta eliminatòria és una final anticipada per l’entitat i el potencial dels dos conjunts. Per poder passar a la gran final, el Barça necessitarà oferir la seva millor versió contra el Liverpool, que té unes característiques enverinades i que poden fer molt mal als blaugrana, Tenen molta velocitat al contraatac amb Salah, Firmino i Sadio Mané i són un equip que no descansa mai i que t’exigeix estar molt bé físicament. Per minimitzar aquestes armes, els de Valverde hauran d’explotar al màxim la millor virtut del seu joc, és a dir, tenir el control i dominar el partit amb la possessió de la pilota. Qualsevol pèrdua a camp propi o amb l’equip desorganitzat pot ser letal. Com molt bé va recordar Messi després del partit contra el Manchester United, no es pot tornar a repetir un inici de partit com el que van protagonitzar. No s’havia arribat al primer minut i el United ja havia estavellat una pilota al pal. Amb Salah i companyia al davant, això pot ser encara molt més perillós.

El Barça haurà de mostrar-se fort a les dues àrees, contundent i efectiu al davant i sòlid al darrere. Messi és el màxim golejador de la competició, amb deu gols, i espera continuar amb la seva bona ratxa, mentre que seria una magnífica notícia que Luis Suárez es pogués estrenar en la Champions d’aquesta temporada contra el seu exequip. També serà important que Coutinho continuï progressant perquè es necessitarà la seva capacitat de desequilibri i el seu bon xut des de fora de l’àrea. I, naturalment, Dembélé pot ser un element clau de l’eliminatòria perquè pot fer mal a camp obert quan el Liverpool es llanci en tromba a l’atac, que ho fa sovint, i també a l’hora d’intentar moure la defensa anglesa. Un factor que també pot donar avantatge al Barça és que ja té la lliga pràcticament guanyada i que abans del partit del dia 1 pot fer rotacions amb alguns futbolistes, mentre que el Liverpool està en plena lluita amb el Manchester City, líder de la Premier.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)