Editorial

L’EDITORIAL

Un descens cantat

El Reus passarà en pocs mesos de 2a divisió a 3a després que la gestió econòmica aquesta última temporada hagi acabat, tal com es preveia, amb el descens administratiu. Els anteriors propietaris ja van incomplir la majoria de promeses que van fer durant la temporada als jugadors, que van haver de resistir mesos i mesos sense cobrar, i també a l’afició d’una solució econòmica que mai no arribava ni va arribar. La compra del club per part de l’empresari Clifton Onolfo, desaparegut aquests dies, només va ser un pas més cap a l’abisme. La Federació Espanyola de Futbol s’ha limitat ara a complir el reglament i ha aplicat el descens administratiu –de 2a B a 3a–després que el club no hagi pogut reunir els 400.000 euros que necessitava per pagar la llicència i sobretot el deute que té encara amb molts jugadors i amb l’anterior entrenador, Xavier Bartolo.

La societat anònima esportiva del club ja estava, de fet, en concurs de creditors, el pas previ moltes vegades a la suspensió de pagaments i al tancament de l’activitat. L’esforç de l’administrador concursal per evitar el desenllaç ha estat inútil. Probablement s’hauria d’haver estalviat l’abonament que va fer de 150.000 euros perquè l’equip entrés en el sorteig del calendari, si tenia coneixement que era impossible complir amb els futurs compromisos econòmics als quals hauria de fer front l’entitat per salvar, com a mínim, la categoria. El Reus passa a ser un club amateur. I, això sí, podrà començar de zero.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)