Editorial

L’EDITORIAL

La segona B existeix

Avui arrenca la lliga de futbol de segona B en el grup amb equips catalans. L’aneguet lleig del futbol a l’Estat, la categoria tradicionalment reputada com la més ruïnosa del futbol –semiprofessional, amb alguns desplaçaments de cost considerable, ingressos magres i poc o gens atractiva per al patrocini pel seu baix retorn– hauria d’aprofitar algunes circumstàncies que li poden ser favorables per progressar en la direcció correcta. La més visible és, sens dubte, l’arribada de l’Andorra i el focus d’atenció que rebrà l’equip de Gerard Piqué allà on vagi. I anirà als 19 camps de la categoria. També és rellevant el fet de la presència del Nàstic, equip amb llarg historial a la LFP i amb un potencial esportiu i econòmic notable. Seran en total deu equips catalans, a més de l’Andorra, inclosos clàssics com el Lleida, el Sabadell, l’Hèrcules o el Castelló, entre d’altres, a més de cinc filials d’equips de primera, el Barça, l’Espanyol, el València, el Llevant i el Vila-real.

Pel que fa als drets d’imatge, la comissió dels mercats i la competència ha dit i repetit a la federació espanyola que no n’és titular (de fet, no li reconeix ni els de tercera ni els de la lliga femenina) i que aquests drets els han de negociar cada club pel seu compte. Malgrat això, la realitat és que la majoria de clubs estan venent els seus drets a una plataforma, Footters, que està obtenint una important quota de mercat i que, pel fet d’haver de negociar club a club, permet respectar especificitats locals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)