Editorial

L’EDITORIAL

Lligues ‘europees’

Els seguidors del bàsquet català tindran l’oportunitat les pròximes setmanes d’assistir a les lligues catalanes més interessants, competitives i internacionals dels últims temps. Així, els quatre equips que lluitaran a Badalona (del 9 a l’11 de setembre) pel títol masculí representaran els seus respectius clubs en competicions europees. El Barça ho farà, és clar, en l’Eurolliga; el Morabanc Andorra i el Joventut, en l’Eurocup, i el Baxi Manresa s’estrenarà en la Lliga de Campions de la FIBA. La final femenina també emparellarà dos equips europeus. El Cadí la Seu i l’Spar Citylift, que s’enfrontaran pel títol nacional el dia 15 a la Seu, jugaran aquest curs l’Eurocup i l’Eurolliga respectivament.

Els clubs d’elit no deixen de ser la punta de la piràmide d’un dels esports més vius que hi ha al país. Es nota amb les llicències i amb la presència cada vegada més gran d’equips catalans en les categories més altes de la FEB. Per no parlar, és clar, del domini aclaparador que han exercit les seleccions de base en els campionats d’Espanya territorials. I, tornant a la punta de la piràmide, tampoc pot passar per alt que la selecció espanyola absoluta viu ara mateix del talent de dos dels millors jugadors del món en la seva posició, Ricky Rubio i Marc Gasol, que exemplifiquen millor que ningú la feina que fan els tècnics en les categories de promoció a Catalunya, un país que podria haver anat a la Xina amb una selecció pròpia molt competitiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)