Editorial

L’EDITORIAL

Una gala que ara no toca

Amb molt bon criteri, la Federació Catalana de Futbol ajorna la Gala de les Estrelles que havia de premiar demà els millors de la temporada 2018/19. És la primera conseqüència en l’àmbit de l’esport de la imminent publicació de la sentència del judici polític contra el govern i els activistes socials protagonistes de la tardor del 2017.

Hi ha moltes raons per a l’ajornament i l’oficial –previsió de caiguda de l’atenció informativa, amb TV3, que havia de televisar l’acte, amb previsibles altres feines– és només la punta de l’iceberg. La setmana que arrenca demà no serà de catifes vermelles ni de vestits d’etiqueta. Serà de protesta, de llibertat d’expressió i de desobediència civil. Ni el gruix dels premiats, ni els patrocinadors, ni els organitzadors ni el conjunt del futbol català s’hi poden sentir còmodes.

Estem davant d’una suspensió preventiva que denota la gravetat del moment. L’1 d’octubre del 2017 la federació catalana va ser de les primeres de suspendre d’ofici totes les competicions. No hem girat full de les imatges d’aquell dia i no oblidarem mai com, després d’aquell inexplicable Barça-Las Palmas a porta tancada al Camp Nou, ens van colpir els plors d’un jugador de gairebé dos metres que, malgrat tot, trobava paraules coherents per condemnar la violència policial i s’enorgullia de l’actitud de la ciutadania. Gerard Piqué, el mateix que va donar aquella lliçó d’humanitat, havia de recollir demà el premi al millor jugador català. I ara no toca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)