Editorial

L’EDITORIAL

Innovació sobre patins

La Federació Catalana de Patinatge està disposada a assumir el lideratge i a prendre les regnes dels esports sobre rodes. Ja va ser l’element diferencial i imprescindible perquè Barcelona fos la seu dels World Roller Games l’estiu passat i, lluny de carregar amb la responsabilitat dels aspectes millorables, és obligat remarcar que si els WRG van superar un moment crític i es van acabar portant a terme, va ser per la determinació de la mateixa federació catalana.

Ara, acaba de convertir un problema en una oportunitat. Amb l’economia al mínim, ha regirat el model de partit nadalenc de seleccions de tal manera i amb tanta ambició que intuir què en pot sortir, d’aquest Nadal sobre rodes del pròxim 22 de desembre a Palau-solità i Plegamans, resulta molt difícil. Tant de la fórmula d’equip mixt i paritari com de les regles experimentals –que no s’han donat a conèixer, però que prometen una revolució en tots els sentits del joc–, per acabar en la configuració de les seleccions per votació popular.

Mentre alguns dels esports sobre patins van adquirint un caràcter més urbà i global –i alguna disciplina com el monopatí ja serà olímpica en els jocs del 2020–, el tradicional hoquei sobre patins continua circumscrit a un territori d’influència estable i acotat. Arriscar, innovar i experimentar a l’entorn d’un esport arrelat a una tradició és la manera d’explorar nous camins de popularització per fer-lo més universal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)