Editorial

L’EDITORIAL

Futbol i llibertats

Josep Maria Bartomeu va fixar ahir la posició de Barça de cara a l’especialíssim clàssic de dimecres vinent: el club garanteix que es jugarà –per descomptat– i que s’hi garantirà la llibertat d’expressió sempre que es canalitzi de manera pacífica i cívica. No es podia esperar res de diferent, però benvinguda sigui la manifestació del president.

La qüestió és si a la calma i determinació de les paraules de Bartomeu s’hi afegeix alguna certesa. Perquè mentre Tsunami explica que la seva demanda de manifestació a dins del Camp Nou no ha estat atesa, Bartomeu assegura que a ell ningú li ha parlat de la qüestió. Més enllà de refermar que un acord que no satisfaci totes les aspiracions de les parts sempre és preferible a un desacord difícil de governar, l’única cosa que es pot fer és apel·lar a la responsabilitat.

Perquè sense acord tot es complica, costa més que les crides se segueixin i els elements que s’escapen del control es multipliquen. La seguretat del clàssic depèn bàsicament dels Mossos, tant a fora com a dins de l’estadi, però a ningú se li ha d’escapar que, mentre que una suspensió del partit perquè els accessos a l’estadi estan bloquejats no ha de tenir cap conseqüència per al Barça, el que passi a dins sí que pot impactar directament en el club. I tampoc hem de ser aliens a l’estratègia de provocació que ve d’alguns sectors espanyols i que no busca altra cosa que una sanció per al Barça i escampar la fal·làcia de la Catalunya violenta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)