Opinió

Cal estar alerta amb el mercat

Ernesto Valverde no es cansa de repetir que no preveu perdre cap efectiu en el pròxim mercat d’hivern perquè entén que tots els jugadors que té en la plantilla poden ser necessaris d’aquí al final de temporada. Possiblement el tècnic confia en l’entrada de la copa del Rei per donar minuts a aquells jugadors amb els quals no ha comptat gaire en aquest primer tram de la temporada i que si acaben marxant no seran una opció i l’obligaran a confiar en futbolistes del primer equip en uns partits ideals per fer unes rotacions radicals en l’equip. El tècnic del Barça no s’ha cansat de repetir que no espera gaires canvis en aquest mercat d’hivern i que no vol sortides que puguin perjudicar el nivell competitiu de l’equip en un tram decisiu de la temporada. Però, desenganyem-nos, la intenció del club blaugrana és alleugerir la plantilla en aquest mercat d’hivern i començar a fer caixa per començar a recollir part dels 124 milions d’euros que s’han d’aconseguir en traspassos fins a final de temporada per poder quadrar el pressupost.

Hi ha tres noms que estan sorgint com els possibles perquè acabin marxant en aquest mercat d’hivern. Un d’aquests és el de Carles Aleñá, que ja ho podria tenir tot fet amb el Betis. El migcampista del planter ja va voler marxar al conjunt andalús durant el mercat estival perquè intuïa que tindria motes dificultats per tenir minuts en el Barça aquesta temporada, però no el van deixar marxar, un fet que li va generar cert malestar. El Barça no es vol despendre d’ell definitivament i només vol acceptar una cessió perquè entén que el seu adeu només pot ser conjuntural i que és un actiu de cara al futur del club. De fet, en els últims partits ha gaudit de minuts i ha tingut bones actuacions, però no s’espera que tingui continuïtat en els pròxims compromisos i encara més quan Arthur hagi superat les seves molèsties al pubis. Aleñá té molt clar que l’opció de marxar al Betis és molt positiva per continuar progressant en la seva carrera i que, si rendeix tal com tothom espera, podrà tornar i tindrà les portes obertes per convertir-se en un futbolista important del primer equip del FC Barcelona.

Un altre dels jugadors que té molts números per dir adeu és Arturo Vidal. El Barça no vol que marxi i no el pensa regalar perquè entén que és un futbolista amb un valor afegit que dona un perfil a l’equip que no té. Però la falta de minuts ha provocat que el xilè no tingui gens clar acabar la temporada amb aquest rol de secundari. Ara bé, el Barça té molt clar que no el deixarà marxar gratis i que les ofertes que han d’arribar han de ser convincents. L’Inter de Milà és un dels equips que més s’ha interessat per ell però encara no ha posat els calés sobre la taula i després del que va passar amb Rafinha tampoc poden fiar-se’n gaire. Rakitic està en la mateixa situació, no veuria amb mals ulls una sortida a un equip que li garanteixi més minuts però cal esperar que les propostes per endur-se’l siguin atractives econòmicament per al Barça. Valverde ja ha manifestat contínuament que la seva intenció no és perdre jugadors si no és per pura necessitat econòmica del club perquè, malgrat que té diversos jugadors per al mig del camp, no li agradaria perdre competitivitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)