Editorial

L’EDITORIAL

Un míser 1% per a l’esport

El sector de l’esport sense ànim de lucre, que representa un 2,1% del PIB de Catalunya, es va manifestar ahir davant la conselleria d’Economia quan a dins s’hi estava ultimant l’acord de repartiment de la despesa del pressupost de la Generalitat 2020. La concentració, liderada per la UFEC però amb una representativitat més àmplia que la del món federatiu, reclamava un 1% del pressupost públic per al sector per rebutjar el que s’ha filtrat dels comptes públics en el sentit que de la partida per a l’esport un 40% servirà per pagar despesa ja feta el 2019.

Dies enrere, el sector cultural reclamava una dotació equivalent al 2%. Per tant, que l’esport aspiri únicament a la meitat no tan sols és ben legítim, sinó que gairebé es pot considerar un pressupost de mínims. Segons dades de la UFEC, i a falta que el govern les contrasti o les rebati, Catalunya destina 8 euros per habitant a l’esport. Una misèria comparat amb els 200 de mitjana europea.

La prioritat dels comptes públics és revertir les retallades, encara molt evidents en sanitat, per exemple, però amb 3.070 milions d’increment de la despesa no sembla forassenyat assignar-ne 40 o 50 més per al castigadíssim sector de l’esport. No serien per pagar fitxatges, sinó per mantenir una activitat que és miraculós –i diu molt de la vocació i la formació dels professionals del sector– que proporcioni uns rendiments esportius espectaculars com els de l’esport català any rere any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)