Editorial

L’EDITORIAL

L’autoritat competent

Fa tota la sensació que, amb les dades de la Covid-19 en pendent descendent i la població bàsicament mentalitzada i obedient, el govern espanyol necessita injectar-se la seva dosi diària de protagonisme, la que l’ha empès a centralitzar les decisions –amb un èxit descriptible que causa vergonya aliena cada cop que ha de retornar una partida defectuosa de material adquirit qui sap on– per intentar fer veure que ells, l’autoritat competent, són els que ens han obert la porta a superar la pandèmia.

La insistència que seran ells els que decidiran el desconfinament quan són les autoritats de proximitat les úniques que poden avaluar amb criteri les circumstàncies de cada territori arriba al paroxisme en la qüestió dels test als futbolistes professionals. S’ha de visualitzar i comunicar –també hem vist que la Guàrdia Civil hi està dedicada en cos i ànima– que són ells els que han parat els peus a l’infame Tebas, quan la realitat és que el debat ètic ha sorgit dels mateixos jugadors. Diuen que no volen passar el test abans que el personal sanitari que està en primera línia, i tenen raó. Però que el futbol s’ha de reprendre sí o sí no és una dèria de Javier Tebas. Si no s’acaben les lligues que tenen els drets ben venuts, les pèrdues seran tan multimilionàries que impactaran de manera severa en els salaris dels mateixos jugadors. I de moltíssimes famílies que viuen en aquest entorn. Difícil dilema per al col·lectiu de jugadors, que s’enverina per la paradoxa entre la falta de test en el sistema públic de salut i que la sanitat privada –on van els futbolistes, no ho oblidem en pugui continuar oferint, pagant, és clar. Però sense test per a tot el personal sanitari de primera línia, l’opinió pública i publicada es llançaria a la jugular del govern espanyol si els futbolistes els passen.

Cada dia tenim més la sospita que el govern espanyol assumeix propostes que li han fet altres governs –el català, per exemple– una setmana més tard i amb un tunejat superficial per dissimular. En aquesta línia, i després d’haver sentit l’expert Fernando Simón dient que els nens sortiran al carrer d’una manera i el ministre Illa desmentir-lo vuit hores més tard, no descartem que els test als futbolistes s’acabin fent més d’hora que tard, com volia la LFP. Però, és clar, ho hauran autoritzat ells.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)