Editorial

L’EDITORIAL

Amb públic o sense públic?

Si en fase 3 són els governs autonòmics els que gestionen la desescalada i si en fase 3 s’autoritzen els partits de futbol amb públic com han deixat caure diversos responsables, començant per Fernando Simón, potser és que el president del Las Palmas hi toca més del que sembla i la resta som ingenus. Miguel Ángel Ramírez ha aixecat la llebre i la presidenta del CSD, Irene Lozano, ha hagut d’aturar el cop dient que no veurem públic als estadis fins que tot l’estat estigui en fase 3, i això no serà en cap cas –i si no sorgeixen entrebancs– abans del 22 de juny a Barcelona i Madrid.

Probablement s’imposarà el criteri de no discriminar equips en funció del millor moment epidemiològic del seu rival, però convé no subestimar el Las Palmas si va del braç del govern canari i deixa caure que podria portar l’afer a un jutjat. Ho ha fet el Lleida amb tota legitimitat i s’ho pot plantejar el màxim representant futbolístic d’un territori que no formula una esmena a la totalitat de l’estat com fem aquí des de fa una dècada, però que fa molts anys que se sent independent i actua com si ho fos.

Anant al fons de la qüestió, quan es desconeix –per inexperiència– el comportament d’aquest coronavirus no és sobrer pecar per excés de prudència. Donar-nos tot el juny per analitzar si hi ha rebrots o si el desconfinament triomfa amb l’ajuda de la calor. Sembla incoherent no comprovar quins efectes pot tenir la relaxació que permetrà la fase 3 quan encara avui estem assumint com a vàlides unes restriccions severes de mobilitat i de reunió.

En tot cas, si s’aprova el retorn dels aficionats als camps aquest final de temporada, serà amb enormes restriccions d’aforament. En el cas del Camp Nou, respectant el metre i mig de distància interpersonal –excepte en els que conviuen en una mateixa lla– probablement no s’admetrien més de 15.000 o 18.000 seguidors. Que ja fan soroll i ajuden –les primeres jornades a la Bundesliga revelen que el factor camp deixa de ser-ho quan no hi ha públic– però que plantejaran un problema afegit a l’hora de decidir qui entra i qui no.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)