Editorial

L’EDITORIAL

Xavier Vinyals, objectiu de les clavegueres

Xavier Vinyals, president de la Plataforma pro-seleccions i significat activista, ja fa temps que va tastar la repressió. Sense haver d’ingressar a presó, va ser destituït pel govern espanyol com a cònsol de Letònia per les seves idees sobiranistes –com si la república bàltica no tingués simpaties amb l’independentisme català...–, un any abans de l’1-O. Ara s’ha sabut que també ha estat objectiu del sinistre comissari Villarejo, un dels màxims exponents de com fomentar i promocionar la guerra bruta acaba generant unes clavegueres que s’escapen de tot control. Sobta que sigui justament Vinyals, president d’una entitat que sobreviu com pot, mancada de finançament i suports per sostenir una presència pública més visible.

La retirada de credencial diplomàtica –el pecat de Vinyals va ser que al balcó del pis del damunt de la seu del consolat s’hi va penjar una estelada un 11 de setembre i algú que li tenia votada el va denunciar– ja li va causar la típica i tòpica campanya de difamació per part de la caverna mediàtica espanyola. Per tant, no li ve de nou que Villarejo el posés en l’objectiu de la seva activitat. Un cop sabut com s’espia adversaris polítics a Espanya, ja res no pot sorprendre.

L’ara empresonat comissari Villarejo forma part d’aquest conglomerat de límits imprecisos que hem anomenat deep state, del qual formen part també diferents personatges de la judicatura, dels serveis secrets i dels cossos d’alts funcionaris i advocats de l’estat. Fa anys que esquiven el control institucional, un control que, d’altra banda, ha anat perdent eficàcia a mesura que ha decaigut el seu rigor. Villarejo és un personatge repugnant al qual no convé donar-li pàtina de legitimitat ni tan sols quan filtra informacions que comprometen la monarquia o institucions de l’estat que s’han significat per la seva hostilitat contra el moviment nacional català. El mou el desig de fer xantatge i altres interessos obscurs. No s’hi val a aplaudir quan el ventilador escampa merda als adversaris i plorar quan es gira i t’esquitxa un dels teus. Perseguim la corrupció i tota mena d’il·lícits penals, sobretot si es cometen des de posicions institucionals o de superioritat. A Suïssa i fins a la fi del món. Però fem-ho amb mètodes saludables.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)