Editorial

L’EDITORIAL

Un desgavell amb contagis en cadena

Podria haver passat en qualsevol jornada, i ha hagut de ser en l’últim dia de competició regular de la LFP. Sis positius del Fuenlabrada –dada que, per cert, deixa amb les vergonyes a l’aire el govern autonòmic de Madrid, obstinat a amagar-ne tants com pot–, coneguts poques hores abans de l’inici dels partits de la 42a jornada de segona A, han posat en evidència que el món de Javier Tebas és Can Pixa, com es diu col·loquialment.

Perquè al lament per haver tingut tanta mala sort en l’última jornada se li pot oposar amb tot fonament una crítica severa: des que van començar a pensar com seria la tornada del futbol no han tingut temps de dibuixar una estratègia per si els positius es presentaven en l’última jornada? La resposta és tan afirmativa –Tebas feia plans per jugar des de primers de maig– que no permet cap sortida diferent de l’assumpció de responsabilitats. És a dir, dimissions.

O és que, també amb tota legitimitat, podem pensar que la segona A li importa tan poc a Tebas –falta aclarir quin paper han pogut jugar aquí la RFEF i l’AFE– que si els sis positius haguessin estat del Leganés la solució hauria estat diferent?

Només es va suspendre el Deportivo-Fuenlabrada amb l’argument de causar el mínim mal possible. Segur? Suspendre un partit entre un aspirant a evitar el descens i un altre que pretén jugar la promoció d’ascens té habitualment uns quants efectes perniciosos. Caldria haver suspès tots els partits amb alguna potencialitat de contagi. De tots els clubs que bramen, és justament el Deportivo el menys damnificat. Ha baixat, i ni guanyant s’hauria salvat. En canvi, ara, amb quins jugadors i quina motivació sortirà a jugar contra el Fuenlabrada? No és manipular la competició que l’equip madrileny sàpiga que el seu rival no s’hi jugarà res quan ahir no era així? I l’Elx, de moment sisè, que es juga la plaça de promoció amb el Fuenlabrada, què n’opina? I sobretot, com ha d’actuar? Donar vacances o entrenar-se per si de cas? O, vist el mal tracte rebut, s’ha de creure legitimitat per oferir una prima al Deportivo? I el Saragossa, quina eliminatòria prepara, contra el Fuenlabrada o contra l’Elx? El nyap és monumental i ara incorregible, quan endarrerir l’última jornada uns dies hauria permès minimitzar els danys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)