Editorial

L’EDITORIAL

Un pla per a l’esport, un pla per al país

Després de constatar el mal estiu i pitjor tardor a conseqüència del descontrol de la primera desescalada, calia exigir (no tant aplaudir) que la segona fos més pensada, amb més elements de valoració per graduar les restriccions, més eficaç en definitiva. És segur que aquest és el propòsit del Procicat i dels departaments del govern implicats. Però és igualment cert que el comportament visible d’alguns servidors públics, amb filtracions, gesticulacions, partidismes i actituds proteccionistes de parcel·les de poder estan completament fora de lloc en el moment actual, per molt que tinguem eleccions a tres mesos vista. És més, fa la sensació que el govern s’està disparant trets al peu i que, buscant l’erosió del soci d’ara (i del febrer... o no?), els partits que el formen estan menystenint la cura i l’empatia amb el ciutadà –en definitiva, el votant–, i posant en risc que la majoria social independentista també es correspongui amb una majoria ja no només parlamentària sinó electoral.

L’esportista és, a tots els efectes, un ciutadà. I al ciutadà no se’l pot tractar de babau. Qui se salti les regles, que rebi la correcció corresponent, però amb un pla de desescalada –el filtrat, cal repetir-ho– que preveu quatre fases, que es tracti tot el sector a l’engròs, com si tingués el mateix risc compartir aparells en la sala d’un gimnàs tancat que jugar un partit de futbol d’alevins dissabte al matí, és tractar la ciutadania d’estúpida.

Val per l’esport, però també val per totes les activitats castigades per confinaments i tancaments: facin el favor de segmentar tant com calgui, de detallar què es pot recuperar primer en funció del risc que s’assumeix, i de ser contundents amb qui no compleixi, però sense maltractar-ho tot de la mateixa manera. Calen plans personalitzats per a cada sector. Es tracta de minimitzar uns danys que ja són enormes. Des del setembre hi ha hagut temps suficient per fer-se assessorar pels epidemiòlegs i per consultar els sectors afectats per conèixer la seva diversitat casuística en profunditat. El de l’esport fa setmanes que exhibeix –a banda dels beneficis per a la salut cardiorespiratòria– unes xifres de contagi ínfimes, que no han tingut receptivitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)