Editorial

L’EDITORIAL

Luis Enrique, un valent

Hi haurà qui ho trobarà insensat, però la convocatòria que acaba de fer el seleccionador espanyol per a l’Eurocopa de futbol és la decisió d’algú que manté els seus criteris fins a la fi del món i fuig tant com pot dels equilibris estratègics (no sempre es pot, que al Barça va haver de fer una certa excepció amb Messi). El resultat és que el Madrid, que ha batallat per la lliga fins a l’última jornada i ha arribat a les semifinals de la Champions, no aporta cap jugador a la selecció espanyola.

Luis Enrique aposta alt en una jugada que ratlla la catxa. Però perquè li surti bé haurà de guanyar l’Eurocopa. Serà l’única manera que el madridisme –i no oblidem que “Madrid és Espanya”– no pugui obrir la boca. Encara més amb el seu historial com a blaugrana fustigador del Madrid des de la gespa i des de les banquetes.

La lògica s’imposa: algun jugador del Madrid arribaria al torneig –que comença l’11 de juny, d’aquí a només 18 dies– en condicions per millorar les prestacions d’una selecció estatal quan amb el Madrid han acabat fosos, lesionats, esgotats o decadents?

La sorpresa es personifica en Sergio Ramos però ni l’estat físic, ni el to competitiu ni l’actitud del sevillà són arguments prou sòlids. Però s’ha de ser valent –o kamikaze, segons com es miri– per carregar-se un símbol espanyol com Sergio Ramos i per no cridar cap representant blanc, ni un, ni per quota, ni per dissimular.

Des de l’òptica dels clubs, el Madrid hi fa bon negoci: tindrà tots els seus seleccionables potencials ben recuperats i descansats quan comenci la pretemporada. Pel que fa al Barça, no podran dir el mateix Sergio Busquets i Jordi Alba –si continuen–, ni tampoc Pedri, a qui se li van avançar les vacances amb plena justícia perquè després de l’Eurocopa amb tota probabilitat haurà de disputar els Jocs Olímpics.

L’Eurocopa dura exactament un mes per als equips finalistes. Per als jugadors que arribin a semifinals, el dilema tornarà a ser el mateix de cada estiu amb competicions de seleccions: si s’incorporen a l’inici de la pretemporada dels seus clubs, hauran tingut un descans completament insuficient. Si descansen bé i es perden part de la pretemporada, l’hauran de completar en plena competició. Tot això, comptant que ningú no es lesioni, que en el cas del Barça, amb 14 implicats de la plantilla actual –quants d’aquests continuaran?– i un nombre indeterminat dels que arribaran és molt comptar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)