Editorial

L’EDITORIAL

De 0 a 11 en 10 jornades

Aquest derbi Espanyol-Barça de demà passat condueix a ponderar les trajectòries recents de tots dos equips, que es van encreuar justament coincidint amb el partit de la primera volta al Camp Nou, ara fa deu jornades (sí, només 10, perquè els calendaris asimètrics tenen aquests capricis). Aquell 20-N l’Espanyol saltava al Camp Nou sabent que si frustrava l’esperada festa del debut de Xavi, avançaria el Barça en la taula –amb la lliga arrencada, no en les primeres jornades– per primera vegada en molts anys. Tants com els que fa que la rivalitat entre tots dos es juga més en el terreny emocional que en el del potencial esportiu.

Però, qui sap si de tan repetit, aquell anhel de culminar l’avançament no es va plasmar en res i un gol de penal que encara cou –ho acaba d’admetre Raúl de Tomás– va protegir l’orde establert.

Des d’aquella jornada, el Barça ha disputat nou partits de lliga i l’Espanyol, un més. L’equip blaugrana ha transitat pel final del 2021 i l’inici del 2022 fent un pas endavant i mig enrere però aquests titubejos no li han impedit arrencar vuit punts més a l’Espanyol i situar-se amb 11 d’avantatge i en posicions de Champions, mentre que els de Vicente Moreno no han fet res de bo des que van guanyar al camp del València i si no han entrat en pànic és gràcies al bon fer de la primera volta i a la misèria absoluta del Cadis, l’Alavés i el Llevant, els tres últims.

Però tot té un límit. Fa tres mesos era el Camp Nou el que s’encomanava al debut de Xavi per evitar la derrota i la befa del rival. Ara és Cornellà-El Prat el que pateix per si una derrota que les cases d’apostes pagaran barata, a més del mal cos que deixaria, obligués a mirar la zona baixa de la taula.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)